Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] [重溫經典中既名場面] Hottoys 1/6th scale RoboCop

真係好靚呀師兄:handshake:
我睇到成擔心機~!!!:61:

的確係經典重溫~{:1_208:}
小丙師兄,你點做到背景圖同隻figure影出黎咁立體呀?仲以為係電影劇照…影得好靚!
Very, very nice. Especially out from the car that one.
勁正!!!!!!!!!!!!:74:
真的讚一讚, 美圖..{:2_246:}
28星雲 發表於 13-10-2014 08:00 AM
高手,全用PS得黎好自然,直頭好似戲裡CUT出黎咁,HT應該搵大大你黎出官圖~~想請教下你,背景係用的電影裡 ...

多謝師兄讚美:35:
背景係用回電影裡的cap圖, 而圖片可以用GOOGLE大神找到呀:he:
DVD迷 發表於 13-10-2014 08:55 AM
大大,你影的重溫經典場面非常掂,真好想知道你點取到這個背景,我都想影……

謝謝支持:handshake:
背景圖片可以用GOOGLE大神打"ROBOCOP1987"找到呀~:shiny:
kevchan1103 發表於 13-10-2014 09:39 AM
正到核爆,有無自薦去做HT blogger?

多謝多謝~:)
HT blogger?這些機會不是我的......:unhappy:
ob1edwin 發表於 13-10-2014 09:45 AM
Impressive! Your PS technique is awesome, guess you should be a professional, seems like senior grap ...

Thank you appreciate:64:
I actually just a freight workers:(
wing1123 發表於 13-10-2014 02:49 PM
小丙師兄,你點做到背景圖同隻figure影出黎咁立體呀?仲以為係電影劇照…影得好靚!

謝謝欣賞:handshake:
其實係HT做得隻ROBOCOP好靚, 影相的時候只要光暗差比較大的時候就自然睇到好有立體感~:$
背景只係配襯,令主角變得更立體呢~:love:
小丙1018 發表於 13-10-2014 07:15 PM
謝謝支持
背景圖片可以用GOOGLE大神打"ROBOCOP1987"找到呀~

十萬個唔該晒{:1_226:}
喜歡到爆{:1_377:}
嘩好正。背景造型姿勢都係極品呀!

robocop 都係銀黑色經典!
部車.....:Q:Q:Q