Toysdaily 玩具日報

查看: 6192|回復: 16

[個人收藏] Dark Knight Rises Bane 自組

身為一個batman 既fans,一開始錯過左 bane 之後一隻買唔到真係好唔自在。而家炒到二千幾三千已經無得玩 :help:
等到有 custom 頭雕,我就即係自組一隻。
本身 hottoys 果隻身材唔夠大隻,條褲又窄。所以我就用左 ttm 20 body 加 soldier story FBI 軍褲。

‘Let’s not stand on ceremony, Master Wayne.’
‘I will show you where I have made my home whilst preparing to bring justice’

‘Then I will break you’

經典演講果一幕

‘Do youaccept this man’s resignation?’

‘Let the game begin’

個頭雕呢,細緻度遠遠不及 hottoys,無墨屎都算,但眼神差好遠,仲好黑,同body色差好大。但都無得揀。無比較下都算過個去。
話就話自組,但d配件樣樣都貴到痴線。我未買手甲,冷衫同座已經用左超過 1.6k…

Ching pls pm me where to buy the head thanks
:no: 好型。好貴
唔講仲以為係 HT 正貨!  {:1_235:}
組得好靚, 好正.
師兄估計埋單幾多?
咁贵唧diy,不如直接买HT。。。。
經驗話我知,TTM20波地只啱亞諾用,頸極粗,其他頭雕頸洞細,唔係好入到,所以看來頸長。偏偏大隻佬要頸短才好看,建議樓主淘個Bane波地,力求完美!
ilove12inch 發表於 11-10-2014 04:59 PM
師兄估計埋單幾多?

最貴係 hottoys 件大褸同背心。加埋已經7魚幾。

其他都算價錢合理。加埋手甲 17k 埋到單
weio_o 發表於 11-10-2014 10:00 PM
咁贵唧diy,不如直接买HT。。。。

咁而家炒到咁貴 :(...

同埋就算買到 hottoys 果隻我都會換個 body 同條褲
ilove12inch 發表於 11-10-2014 10:28 PM
經驗話我知,TTM20波地只啱亞諾用,頸極粗,其他頭雕頸洞細,唔係好入到,所以看來頸長。偏偏大隻佬 ...

的確。ching 真係眼利。

但我好介意原裝 body 對手臂彎得 90度,做唔到個招牌 pose嘛。
好似望落去TTM 20 個BODY 都唔係好大隻,不過個頭雕幾正!
fatwallace 發表於 13-10-2014 08:57 AM
好似望落去TTM 20 個BODY 都唔係好大隻,不過個頭雕幾正!

已經好大隻架啦...不過件背心太厚,著左會遮晒d胸肌背肌
去邊到有bane既散件買?見到師兄組得咁正即刻想組正
The amount you spent is nearly buy original one, but no choice since you not wish to accept scap