Toysdaily 玩具日報

查看: 6335|回復: 10

[玩具報告] 第三廠 FPJ Function-X: Mindwipe

FPJ Mindwipe, 是 FUNCTION-X 系列第二隻狂派,變形不算複雜,活動力也只是合格。
但造形仍然出色,無論是人形或蝙蝠形態都十分討好∼

面相合理地以吸血殭屍為藍本,加上"企領",特顯其德古拉伯爵感覺。

最大特點是一對蝙蝠翼,加少少創意可衍生不同模式:如死神護甲、防禦模式等等∼

人形背面沒有特別修飾,但問題不大。

雖然活動力不算特出,但一般還是夠用的。

武器是雙散彈槍,好像和造型不算太夾。

變形算是簡單,不過簡單有時有簡單好,不用刻意複雜。

小頭領正常討好,最有趣是駕駛倉,十字架形棺材!

蝙蝠造型起初看圖覺得過肥,但實物感覺又好了,活動亦好,好有神韻∼

整體上,雖然活動力未能滿足,但因外形理想,仍然收貨∼
fpj一向都出得唔錯,出頭領狂派上果隻狼人都出得好正! 唔錯~! :78:
C兄啲關節位夠唔夠實淨? 大脾位會唔會好易鬆?
Add marks for your good report and help you to move it in a right place already.  :)
頭像被屏蔽
好正喔.............{:1_377:}

可惜我無錢又無位! :70:
好正!乜價位。。。。
UFO 發表於 8-10-2014 05:04 AM
fpj一向都出得唔錯,出頭領狂派上果隻狼人都出得好正! 唔錯~!
C兄啲關節位夠唔夠實淨? 大脾位會 ...

呢隻好緊∼ 股關節也改良了∼
wingjapan123 發表於 8-10-2014 08:16 PM
好正!乜價位。。。。

之前訂了 550, 現在街上應大概 600
3star 發表於 9-10-2014 01:24 AM
之前訂了 550, 現在街上應大概 600

Thanks
收到感謝!咪貴過淘寶
今次呢隻變形簡化左好多,同前三隻好唔同
另外見peaugh話佢果隻頭領隻右手比左手要鬆,你有冇呢個問題?
我嗰隻條腰有d鬆