Toysdaily 玩具日報

查看: 5745|回復: 13

[Hot Toys] 關於Iron man MK 7補色一問

各位,小弟mk 7 底褲已退色,我有噴筆,亦有噴模型經驗
想請教應該配那個牌子及型號油,噴軟膠是用水性定油性?{:1_215:}
多謝有經驗師兄指教{:1_210:}
用 clear red (ipp mk廣華街 偉X)因新近視d clear red 不再clear,簿簿1層,加上去睇退色情度.軟膠簿噴無乜問題,厚先怕會裂.
若嫌麻煩可以比人攪,自己玩開模型有架餐、最後都係交比人重噴、效果唔錯!
多謝回答,有無好介紹?價錢如何?
toyfty 發表於 9-10-2014 12:48 AM
若嫌麻煩可以比人攪,自己玩開模型有架餐、最後都係交比人重噴、效果唔錯!

朋友有架餐都比人噴係咪呢隻野有d難度唔敢搏?
過一過面,無難度wor.{:2_249:}
denniskwong 發表於 9-10-2014 09:36 AM
朋友有架餐都比人噴係咪呢隻野有d難度唔敢搏?

噴無難度、煩在配色、溝極都同上半身D色唔夾色!!激死!個老板好好人幫我洗乾淨重噴。
simonngkw 發表於 9-10-2014 08:41 AM
多謝回答,有無好介紹?價錢如何?

我呢間都係朋友介紹的、之前HT很多產品玩到花晒都係交比佢攪、條底底重噴收咗我兩魚。

現時點同Y網都有師傅接單代噴! 現時點有兩三個,我只係幫襯過其中一個晌2樓大大格既,成品幾好唔錯;
Y網個師傅都幫襯過,但係係整其他玩具,快手但好很好很長氣,隨時同你講人生大道理既時間係長過佢幫你補色既時間。

自己補的話建議用透明紅既軟膠油,用普通油性油郁多兩郁會有斷痕。
我之前用朋友支透明紅既軟膠油補返隻Mark IV,幾好唔錯!
但我真係唔知係乜牌子~

有圖有真相!

補前:

補噴中:

補後:

philip97 發表於 10-10-2014 03:10 PM
現時點同Y網都有師傅接單代噴! 現時點有兩三個,我只係幫襯過其中一個晌2樓大大格既,成品幾好唔錯;
Y網 ...

very good.................................{:1_377:}
philip97 發表於 10-10-2014 03:10 PM
Y網 ...

師兄,你隻紅色透明油屬於水定油性?yahoo是否幫人大改Iron man果位?yahoo同現時點是否即日取回?
simonngkw 發表於 10-10-2014 11:13 PM
師兄,你隻紅色透明油屬於水定油性?yahoo是否幫人大改Iron man果位?yahoo同現時點是否即日取回?

油性

Yahoo果個自稱自己叫XX醫生,另外有個出晒名改裝ironman既叫:SamXXXX

醫生得,但要去土瓜灣..
現時點要兩三日..
Sam唔知..

八卦一問,其實點解咁急拎返...
philip97 發表於 13-10-2014 11:06 AM
油性

Yahoo果個自稱自己叫XX醫生,另外有個出晒名改裝ironman既叫:SamXXXX

師兄,多謝你回答我,不心急,只是想知大約時間
toyfty 發表於 9-10-2014 11:35 PM
我呢間都係朋友介紹的、之前HT很多產品玩到花晒都係交比佢攪、條底底重噴收咗我兩魚。

我有HT產品都花左,有重噴好介紹嗎?請pm, thx