Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 「聖鬥士聖矢」音樂會 PEGASUS SYMPHONY

呢個真係要推一推,不過票價同坐位分佈就真係好進取,基本上唔係最貴都冇咩好位,第二貴飛已經開始冇啖好食:unhappy:

Pegasus Symphony (天馬交響樂) 是首個向著名動漫「聖鬥士星矢」的音樂致敬的交響音樂會。「聖鬥士星矢」25年來感動了世界上無數粉絲,藉著這次的音樂會,粉絲們可以重溫雅典娜、聖鬥士的傳奇戰鬥:聖域,阿斯格特,波塞冬! 在超過兩小時的音樂會中, 超過60個樂手將會為觀眾演繹動畫中的經典音樂(背景音樂),動畫中的經典片段更會投影在大螢幕上, 讓觀眾重溫原始80年代系列中的經典場面。音樂會邀請了幾位才華橫溢的嘉賓及獨奏者,包括日本樂隊Make-Up x Broadway, 他們將會唱出人氣歌曲「天馬座的幻想」和「永遠的藍」! 燃燒你的小宇宙吧!萬勿錯過於香港文化中心音樂廳的亞洲首演!
真係有?有無進一步消息??
我都應該會去聽的!!
Urbtix 城巿電腦售票網已經開賣了
11月22日文化中心
想知道這裡有幾多人會去聽呢??
我應該都會去的。
唔講真係唔知.....0宣傳???
denniskwong 發表於 9-10-2014 11:26 AM
唔講真係唔知.....0宣傳???

咁你會唔會去??
Lau 發表於 10-10-2014 09:54 AM
咁你會唔會去??

果個星期要返大陸工作.........
denniskwong 發表於 10-10-2014 10:12 AM
果個星期要返大陸工作.........

咁慘∼∼∼∼!!
不過票價都幾貴...
Lau 發表於 10-10-2014 10:14 AM
咁慘∼∼∼∼!!
不過票價都幾貴...

可能諗住食硬d 死忠fans