Toysdaily 玩具日報

查看: 6982|回復: 11

[詢問] 大家有冇去撐班學生呀?

希望有kidult 大聯盟憑著熱血跟那惡黨政府激鬥,伸張正義。班收左錢的:男的公然非禮,女的屈人非禮。班後生仔女好無助,差佬又唔理。各位正義之士,提升你地的小宇宙,出動吧!
對不起,可能會潑冷水,不要再叫人去旺角了,甚至不要再留在旺角了,最緊要自身安全。
hk小文 發表於 4-10-2014 07:43 PM
對不起,可能會潑冷水,不要再叫人去旺角了,甚至不要再留在旺角了,最緊要自身安全。

咁去金鐘吧..............
faiz555bun 發表於 4-10-2014 07:41 PM
黃之鋒 Joshua
23分鐘前發佈
今晚集會有黃耀明同埋何韻詩唱《撐起雨傘》

嘩!From Macross!  Do you remember Love!
羅致光緊急呼籲學生撤離政總        2014/10/04 19:11

港大社會工作系副教授羅致光緊急呼籲學生迅速撤離政總西翼閘口,他發放電郵表示,未來數小時事態可能急速惡化,香港沒有人可阻擋,他含淚懇求學生離開。.
之鋒:我相信最後一定有轉機,因為路係人行出嚟

黃之鋒坦誠,在羈留室內時,曾擔心過自己的努力會否白費、徒勞無功;「我哋雖被羈留,但今日有咁多人,我哋嘅付出係冇白費,多謝大家!」黃之鋒又批評,建制經常指佔領者像紅衞兵,但他認為「打我哋、喺旺角包圍我哋嘅人,先似紅衞兵」。

對於溝通軟件中流傳一個訊息,指愛字頭人士呼籲包圍黃之鋒居所質問其父母,黃表示「懇請所謂愛國嘅人士,要搵我對話嚟金鐘搵我得啦,唔好搞我父母」,希望左派人士不要再攻擊民主運動人士的家人。黃之鋒又批評,建制經常指佔領者像紅衞兵,但他認為「打我哋、喺旺角包圍我哋嘅人,先似紅衞兵」。黃之鋒說,經常有人說港人政治冷感,但港人一次又一次創造歷史,「打壓越大反彈越大」,「既然我們不斷創造歷史,我相信,最後一定有轉機,因為路係人行出嚟。」

「你要話我哋係暴民,但我地係有質素嘅公民;你要話我哋係香港紅衞兵,但我哋就係一班最愛香港、最有質素嘅香港人!」黃之鋒形容,港人不只要爭取市民、公務員的支持,更要告訴沉默大多數,哪一方才是講道理、不會動武傷人的一方。

他又指,香港人一直被中央打壓,但打壓越大、反抗越大,港人會堅毅不屈地堅持下去。
9月29日晚上在旺角静坐了3小時,安全重要現在旺角的情況應該要全退了。
日本沒有侵華
六四没有屠城
暴力没有介入
警察没有包庇
想知有定冇。睇東方啦

睇好啦。咪撚買呀。
冬暖夏涼小恐龍 發表於 5-10-2014 08:13 PM
日本沒有侵華
六四没有屠城
暴力没有介入

仲有 TVB 呢,如有看 cable, now 和 TVB 新聞,真係會令人覺得, TVB 講緊那個香港,和 cable, now 講那個,是不是同一個香港,例如昨晚,只報包圍警局,卻沒報導包圍警局是因為警察放走生事者!誤導觀眾是學生衝擊警局!但很可惜,事實上大部分人又真的只睇 TVB 新聞..................

這幾天如你只看東方,你會以為香港慘過三年零八個月,民不聊生,萬劫不復,隔離屋三嬸隻狗疴屎唔出都關佔中事,最大鑊莫過於因為佔中,每個香港人損失了五萬大元,講到我以為無佔中,我個戶口會多五萬咁,但最可憐是竟然有人當真...............

105-19:25 旺角現場短片

反黑表演如何活捉黑社會!

姐表示:下?反黑捉黑社會原來係咁捉架?!
!!唔怪得咁多讀唔成書既去當差啦!
喂!你係臥底!
https://www.facebook.com/video.php?v=10203579338138052

咁樣去拉人?學堂教架?

尋日黎棟國話警察冇同黑社會合作,今日就……此地無銀三百兩,唔知你信唔信,反正我信佢……講大話!

旺角集會現場傳出有黑社會參與打砸後,警力明顯加強,有網友在Facebook上傳影片,顯示一批自稱反黑組的便衣警察,在旺角行人專用區巡邏其間,警察突然驅散聚集人群,並沿途追問途人:「走!係咪黑社會?唔係就離開!」

拍片者更一度被警察指為黑社會份子企圖拉走,場面一度混亂,其後拍片者幾番追問:「做咩話我黑社會,係咪黑社會先喺度?」最終掙脫警員離開,其間有警員雙手叉腰叫陣:「嗱,警察搵黑社會,有冇人係黑社會?話俾你聽,依家反黑組做嘢!」稍後警員拉走一名黑衣男離去。

梁振英匆老屈!!

〈學聯開通政總上班通道〉

【金鐘現場】(23:08) 今日政府回應學聯聲明,要求學聯讓出通道,讓3000名政府總部人員上班。學聯晚上已移開部份政總通往海富中心的鐵馬,留出3米闊通道。

此外,獨媒晚上已報導政府總部近添馬公園,有一個後門出入口,此門並無任何示威者的路障,不過是行政署自行落閘架設鐵馬封鎖。

攝:獨媒記者 Gundam

【有片有圖,請PM我們】
#hkclassboycott #OccupyCentral #UmbrellaRevolution

梁振英又玩老屈!!!可恥!!