Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [醉翁之意系列] Hasbro Transformers Age of Extinction - Lockdown

本身唔係TF fans,但當TF4公佈有林寶堅尼嘅時候,作為林寶迷都感到非常興奮

究竟LP700 Aventador 會變成咩型棍機械人呢?
睇戲見到結果嘅時候真係有啲失望...

點都好,玩具仍需買嘅

呢個size嚟計Lockdown嘅光頭造型做得幾好,應有嘅紋理都有反映到

腳步複雜機械都有呈現

老變做背包客在所難免,但Lockdown背包尚算可接受

Lockdown為人詬病嘅問題係無腰關節

不過其他關節齊備

手腳關節活動性都有90度

學Iron Man爆地都勉強可以

配備長跑一支

叫做多啲嘢玩咁啦

仲可以重現狙擊模式,算係咁

不過對我嚟講,重點係林寶mode

車mode比例良好

車身上因變形而出現嘅裂紋多數都能融合落車本身嘅線條

車輪同尾燈都忠實呈現Aventador嘅設計

車尾嘅接合係整個設計中最明顯嘅

長炮可以放上車頂

倒後鏡同車門好難合上,造成一個明顯罅位,我要鬆開股關節再變車先可以改善問題

綜合黎講,如果你睇完呢個post唔反感嘅,買啦。作為普通玩家,我個人覺得呢隻正嘅。

:51:
本人而言,真的唔多LIKE電影版角色的面相,特別是無遮樣那些....{:1_203:}
{:1_236:} 個樣真係好失望 (原DESIGN)

我其實仲未睇 {:1_222:}
UM... 你應該無玩過之前 D MOVIE TF 吧 ?
如果有的話應該會覺得呢隻野比較麻麻地 / 唔係太掂...
玩具 發表於 3-10-2014 01:29 AM

完全認同,淨係見到隻隻手臂都係車門就唔開胃,縮水唔在講,兼且全部變哂幼兒設計

呢隻lockdown隻色完全唔跟電影都可以炒到上天,真費解....
都係部林寶靚D ...........
玩具 發表於 3-10-2014 01:29 AM

人mode真係麻麻地,車門手短腳虎,我都係因為車mode而買,可變形嘅林寶大牛真係可遇不可求 :73: