Toysdaily 玩具日報

查看: 11536|回復: 15

MPH 2 的新任務

MHP 2 既新任務點 DOWNLOAD? 我用 WI FI 是不是 DOWN唔到? (不好意思, 新手)
我在 TITLE 前按 DOWNLOAD, 但要我入一D資料, 我要在那麼找.... 謝謝!

如果我想玩 X LINK, 要點先.... (我係用 WIRELESS ROUTER - BUFFALO G54S)

謝謝幫忙...

相關帖子

原文章由 火味兒 於 3-5-2007 18:33 發表
MHP 2 既新任務點 DOWNLOAD? 我用 WI FI 是不是 DOWN唔到? (不好意思, 新手)
我在 TITLE 前按 DOWNLOAD, 但要我入一D資料, 我要在那麼找.... 謝謝!

如果我想玩 X LINK, 要點先.... (我係用 WIRELESS ROUTER - ...

你要Download 任務你只要set 好你ga PSP 同你個router ga connection 就可以(ja 係可以用PSP上到網就得~!)

個一D資料以我記係D SSID 同 WEP ga setting~

咁如果你係想玩xlink 你要買一支wireless 手指先得~因為隻router 唔supper add-hod mode
咁你有手加 xlink 隻software就ok~
唔明再問la 下~~^^"
原文章由 X-JAPAN 於 4-5-2007 09:34 AM 發表

你要Download 任務你只要set 好你ga PSP 同你個router ga connection 就可以(ja 係可以用PSP上到網就得~!)

個一D資料以我記係D SSID 同 WEP ga setting~

咁如果你係想玩xlink 你要買一支wireless 手指先得 ...

yes~!! 火味兒兄,快D攪好個xlink或者xgame一齊打啦∼ :):)
我買左xlink 都上唔到網打機... 自己disconnect, 要我set port forwarding.. 我已經set 晒...
我而定用緊新世界寬頻+新世界寬頻電話.........
如果我disconnect 個新世界寬頻電話是上到的...........
好鬼失落.........
原文章由 henryliuch 於 4-5-2007 10:09 AM 發表
我買左xlink 都上唔到網打機... 自己disconnect, 要我set port forwarding.. 我已經set 晒...
我而定用緊新世界寬頻+新世界寬頻電話.........
如果我disconnect 個新世界寬頻電話是上到的...........
好鬼失落 ...

set port 就好似set 2個就得
1個
192.168.0. [ 自定 ]
第2個 subnet mask . 你click左佢就 gen左俾你

上次我幫fd 整, 發覺一定要入 wireless 內容 開番個 PSP XLINK MODE, 如果唔係整咩都用...
謝謝大家的幫助!

另外, 我想問點 set 個wireless router 既 security 以防止別人share 你個寬頻?
謝謝!
原文章由 火味兒 於 5-5-2007 00:27 發表
謝謝大家的幫助!

另外, 我想問點 set 個wireless router 既 security 以防止別人share 你個寬頻?
謝謝!

set wep is ok~
咁各位獵人打了"老山豬"未?
好無玩?
是否訓練所專有?
原文章由 原罪 於 5-5-2007 07:12 PM 發表
好無玩?
是否訓練所專有?

好易打,同普通豬打法無大分別
只不過大隻d ja

如果各位大大的psp在家中上唔到網download,可以試下在麥當勞download
方法是在麥當勞及打開psp的上網連線鍵(廢話,唔在麥當勞開連線點在麥當勞download......)
先離開遊戲,在psp的main menu最右手邊選擇RSS的選項,按新連接作成->檢索->Y5ZONE->決定
->在利用接觸選項用Y5ZONE按決定連線,在麥當勞的20分鐘上網服務中選擇,完成後進入遊戲
在遊戲目錄中按download再選擇任務&特典下載就ok了

[ 本文章最後由 K動戰士渣古 於 6-5-2007 09:35 AM 編輯 ]
原文章由 K動戰士渣古 於 6-5-2007 09:19 AM 發表

只不過大隻d ja

如果各位大大的psp在家中上唔到網download,可以試下在麥當勞download
方法是在麥當勞及打開psp的上網連線鍵(廢話,唔在麥當勞開連線點在麥當勞download.. ...

多謝K渣的資料提供
原來M記有呢個功能... :shiny:

仲有, 老山豬個任叫什麼? 小弟自己剛打上 HR 2 ...:shy:

聽說有海盜裝, 要打邊個 DL 任務?
原文章由 火味兒 於 7-5-2007 10:50 AM 發表
原來M記有呢個功能... :shiny:

仲有, 老山豬個任叫什麼? 小弟自己剛打上 HR 2 ...:shy:

聽說有海盜裝, 要打邊個 DL 任務?

海盜裝要打jump炎帝凱旋,hr6限定,而且下位裝幾乎係鐵定必死,大大現階段還是放棄吧
老山豬是download訓練所任務,目前好像是訓練所任務第一項的download......
原文章由 K動戰士渣古 於 7-5-2007 01:44 PM 發表

海盜裝要打jump炎帝凱旋,hr6限定,而且下位裝幾乎係鐵定必死,大大現階段還是放棄吧
老山豬是download訓練所任務,目前好像是訓練所任務第一項的download......

謝謝 K 渣大大的回覆! :)

自己一個打, 真的很辛苦, 我因為玩村長個任很悶 (到4星咋~) 而改玩集會所, 加上停左成個月, 昨天才玩番..有點痛苦.. :no:
原文章由 原罪 於 5-5-2007 19:12 發表
好無玩?
是否訓練所專有?

打o左,  一隻大金o既豬
係團體訓練, 仲係穿廚師裝
係麥當勞上網免費的?
原文章由 K動戰士渣古 於 6-5-2007 09:19 AM 發表

只不過大隻d ja

方法是在麥當勞及打開psp的上網連線鍵(廢話,唔在麥當勞開連線點在麥當勞download.. ...