Toysdaily 玩具日報

[新品消息] TF 【DMK03 - M4文(Lost Age版)】(P.3 圖片更新)

TF4 design and story are really not as good as the old ones
我個人覺得,呢隻文造得好瘦!
著色樣版圖片更新~

真的正,十分正,我已訂了兩套,對騎士文哥的尊重
好似無左dmk1既全可動手指喎:47:同埋感覺無左dmk1個種精細感,純粹還原到個形但唔夠實在,有點失望:o
又唔想砌,有無動手指,都係等隻 特攝 文算!
非常失望!!!!精細度同DMK1比差幾皮!!!
我反而希望佢唔好有可動手指,因為佢造模型技術遠遠不及Bandai,上次DMK01嗰啲手指位置簡直嘔血!軟弱無力又鬆散⋯但上一次唯一好彩嘅地方就係佢唔需要用手去揸武器,但係今次DMK03要用手去揸柄劍,所以我情願佢唔好有可動手指。
OK渦,係貴左少少啫
好似無左dmk1既全可動手指喎同埋感覺無左dmk1個種精細感,純粹還原到個形但唔夠實在,有點失望
花少爺 發表於 12-7-2014 15:48
非常失望!!!!精細度同DMK1比差幾皮!!!
initialb 發表於 12-7-2014 17:55

睇落又真係好似冇DMK01咁精細...
但依家個樣板只係素組,不少地方冇上色,特別是內構露出部份...
可能要有真正塗裝完成作例先睇得清楚~
這是素模上色而已 不是正式樣品
一定會比DMK01更好的
好似無左dmk1既全可動手指喎同埋感覺無左dmk1個種精細感,純粹還原到個形但唔夠實在,有點失望
花少爺 發表於 12-7-2014 03:48 PM

同感,覺得還完到造型但睇落大夠扎實,不過可動手指方面,經過dmk01活動手指鬆吓鬆吓咁,個人覺得冇可動好過有了,双眼眼珠仍過大,睇落唔知想點咁!
花少爺 發表於 12-7-2014 03:48 PM

打錯字,係「不夠扎實」先啱!:(
點解背部冇咗兩個油桶?係咪砌漏咗?
其實......,設計師有無考慮過,佢實際係變唔到一架貨櫃車...{:1_206:}