Toysdaily 玩具日報

查看: 6791|回復: 12

[新聞] 請支持 真普聯投票

https://www.youtube.com/watch?v=EXlVZHQzsFQ

網上投票    https://secure.popvote.hk/

手機投票方法

1.先看看 3個方案的內容
(可參以下的回覆【佔中三方案一覽】)

2.在手機上的"play store" 或 "market" 搜尋「PopVote 普及投票」

3.下載、安裝、開啟

4.選擇語言

5.看清楚並接受條款

6.逐步輸入個人資料

7.按指示輸入驗證碼
(這步驟有點煩,請耐心處理,有需要時可請旁人協助)

8.投票
我投了學生方案:handshake:

我7x 歲外母也投了學生方案
投了  請大家支持:help:
我也投了,但個人覺得,如果再加多一個"附合政府的選舉做法"給人揀,會做得更加好。
:71: Done............
回復 4# hk小文

但今次投票目的係為佔中選一個方案, 唔係為政府;但我明好容易混淆
回復 6# WalkerMachine

我明,但"不佔"也可以是一個選擇性,這才是真的"有得揀"。
已投學界方案!:*
回復  WalkerMachine

我明,但"不佔"也可以是一個選擇性,這才是真的"有得揀"。
hk小文 發表於 24-6-2014 09:28 PM

邏輯上, 不支持佔中的行動, 就是不投票
正如他們之前說如票數少於十萬就道歉離場

... 現時被簡化成"支持真普選" = "支持佔中", 係咪好事...?? I dunno...
但單就呢一點我唔會怪罪佔中發起人, 問題應在於支持真普選但不支持佔中的人/團體/政黨, 沒有做岀更被市民關注嘅行動

但我個人嚟講絕對明白你意思
而家佔中只係一個"說法",大部份投票者都不會參與佔中
至於他們是否支持他人佔中就不得而知

( 無責任齋up : )
佔中係攪唔成的, 香港湊唔夠有呢個guts嘅人數,
究竟要幾多人先"癱瘓"到中環? 星期日咁多菲傭夠咩...?
by now佔中發起人應該已知道, 所以一推再推
北京唔係怕佔中, 北京係怕大陸有人有樣學樣
我也投了,但個人覺得,如果再加多一個"附合政府的選舉做法"給人揀,會做得更加好。
hk小文 發表於 23-6-2014 10:23 PM

your're right indeed, otherwise some people (e.g. Legco rat king "fun") would say it's an unfair poll.
回復 9# WalkerMachine

"香港湊唔夠有呢個guts嘅人數"

sad but true (i'm one of the cowards)
今日會再去實體投票
今日會再去實體投票
半田健人_555 發表於 29-6-2014 11:35 AM

再去..??  Pointless to do so as I heard that they gonna delete / remove the overlapped votes (e.g. same ID voting twice or more)