Toysdaily 玩具日報

查看: 15729|回復: 25

[分享討論] 比較兩代美國隊長【Captain America】: Golden Age Version VS. The First Avenger

個人覺得Golden Age 比 The First Avenger 版本更好:

1.) 可動性大大提高
2.) 合金盾玩上手更有feel,何況之前隻1.0版個盾都甩哂色。
3.) 2.0版的配件比較少,但對我黎講可有可無,因為屋企已有太多set槍~

我手上只有一隻CA,想問下各位兄師認為,邊個版本的頭雕 (有戴頭套) 最似樣?

雖然呢隻Golden Age的頭雕俾香港人甚至外國人插到飛起,但我自己又覺得唔太差,睇番Hottoys官圖同大貨相片其實差唔多,只係個咀有少少怪?!
申利:我抽中左Golden Age,但未取。好想快d有得玩,同時期待更多師兄的開箱文!

真係好似尊特拉華達............
They seem to be making the figures taller nowadays...

硬係覺得個膊好怪

其實有幾點問題:
1: 個頭盔既弧度太深,感覺就好似個太肥佬戴左個盔咁,變左個波咁,鵝蛋形咁
2: 眼神同嘴都出事
3: 個上身好似吹脹咁,好係人地打美式足球咁,膊頭zip左野咁
好彩無後追到張單番黎!
不過,「冤豬頭都有盟鼻菩薩」既,問心如果真心「玩具狂熱」,我唔想信咁既質素都會推佢出街囉。
個嘴真係唔知似咩表情
To be honest, i do like the new golden age ver! the shoulder people say is too big, but in them movie he does have a very wide shoulder!

I think Hot toy did a good job! but i wish they can make the face a little bit better.
真果個樣幾好笑呀
果個驚訝樣可玩性高
用2.0望住1.0個樣
完全感受到果受種嚇壞感覺
:he:
頭像被屏蔽
小弟认为根据其他的开盒相,这个新头雕不是很理想。
真果個樣幾好笑呀
果個驚訝樣可玩性高
用2.0望住1.0個樣
完全感受到果受種嚇壞感覺
lili 發表於 20-6-2014 11:50 AM

1.0 望住 2.0 個樣 : 唉 ,
個樣都仲係攪成咁 ,
咪一樣無話可說
二選一,我選 The First Avenger 版本
上SB有大貨實物擺咗出嚟,我睇過覺得幾好喎……{:1_203:}   希望快啲派到我……:63:
真係非常失望... 個頭雕完全係水準以下...
佢唔好彩, 排o係THOR 後面派, 更加有對比... THOR頭雕太靚了!!

我無VER1, 所以好期待VER2, 點知搞成咁...
希望SET 裝會造得靚D啦....
價值代表一切,貴左成千仲有人買單,乜嘢世界?