Toysdaily 玩具日報

查看: 5752|回復: 13

[玩具報告] NECA Portal 2 P-body & Atlas

從來無玩過呢隻game,不過見P-body & Atlas個設定幾得意就買來玩吓...

開箱圖:

兩隻主要賣點就係會著燈嘅眼同埋槍,隻眼整得幾仔細,有直紋。

P-body相對atlas來講有較多關節,分別係膊頭、腰、大腿臗關節、膝、手肘、腳肘、腳趾。 P-body看來高瘦,唔慌企得穩,但因有較實淨嘅腳趾關節,P-body都企得幾穩。P-body腰除可以作左右360度轉,還可以稍微上下移動。不過我嗰隻條腰幾鬆,好易自己360度轉。由於雙手好幼弱,要攞起支槍就要雙手....

至於Atlas,可動性就更低,膊頭、大腿黏死無關節,淨得手肘、腳肘、手腕,腳趾關節。膊頭、大腿油壓管好睇唔好使,對可動性無乜幫助。中間圓頭可以作360度轉....
頭背面有aperture logo。

交換把槍來用.....

總括來講,可以一玩,但鍾意扭figure嘅仁兄就另當別論…
當擺設一流,我鐘意佢兩隻design
哩兩隻design超正!:71:
不過佢隻手拎槍同企得穩有少少難度~啱啱atlas先係架飛唔落地,好彩無爛....:69:
回復 3# 72吋Figure

其實d手指理應可以整得好d,能夠拿穩支槍。照計唔係好難:42:
atlas膊頭應該郁得,但聽外國仔講好似痴死咗,師兄可以參考下外國youtube review呀:57:
Atlas膊頭係郁得,不過幅度非常之細:42:~
不過咁嘅價錢,個Design咁正,機身做得又算複雜,加上本體同支槍都可發光,基本上真係超值:$
回復 5# Assassin

P-body連住個身嘅膊頭位係ball joint,所以可以有d活動。但Atlas嗰位係黏死,淨得幾支油壓柱郁得小小。
回復 6# 72吋Figure

我覺得百零蚊,都值玩得過...
Look great, both of them. :71::71:
外形睇落好正,有埋燈真係好有誠意!
著左燈真係另一個層次
先感謝樓主REPORT.

昨日見到焦人有得散賣,攞上手爭D想比錢,點知近睇一下,分模線勁礙眼,上色勁出界,就算有兩粒燈叫抵玩,都難免令小弟購買意慾大減...
抽一下水,萬勿介意:64:

回復 12# catcat

其實我有諗過repaint佢地,可塑性都幾高。 不過我有好多件transformers等住我都repaint......
btw, 第一次攞精華{:1_235:}