Toysdaily 玩具日報

查看: 10650|回復: 10

[個人收藏] 八十年代舊玩具之 經典鬼口水玩意 ~神經博士之恐怖實驗室(解剖外星人)

經典鬼口水玩意~
神經博士之恐怖實驗室( MAD SCIENTIST)
這系列最為人所認識既有兩set,
解剖外星人同化骨龍。
以下係我既解剖外星人收藏,左邉日版未開封品.右邊美版中古品,

日版用實影玩具做封面~

美版用畫圖做封面,小時候買過既正是美版品,

美版品

可以將外星人十二件内藏全拿出~

說明書付漫畫,

大家一同童年回憶一吓吧~多謝賞圖~
好正,應該而家好難搵同貴了~仲有另一套溶屍都好好玩~
哇!!未見過!!!
窮年回憶:^。。。。。。。。。。。。。。
回復 2# cigar1981

化骨龍我小時候冇玩過...可惜...

回復 3# 玩具日報記者
冇記錯應該早過捉鬼敢死隊進入香港,較早期既鬼口水玩具,當時又未有動畫背景所以未見過唔奇~
正, 印象中細個見過類似既, 不過太肉酸......
回復 7# what
這個有印象嗎?

轉自網絡圖片:
這個係 神經博士之恐怖實驗室 最早在香港有售既日版特有既惡靈造型系列,我小時候最早買這系列就係圖中右邊個三隻,現在想揾返~
回復  what
這個有印象嗎?

轉自網絡圖片:
這個係 神經博士之恐怖實驗室 最早在香港有售既日版特有既 ...
BoaY 發表於 17-6-2014 01:15 PM
見過, 好似隻眼可以揤出嚟, 核突到噁
而家如果有呢啲玩具的話
應該會俾各大傳媒婦團討伐
又話意識不良、血腥、暴力、變態。。。等
而家如果有呢x玩具的話
應該會俾各大傳媒婦團討伐
又話意識不良、血腥、暴力、變態。。。等
龍星丸 發表於 18-6-2014 06:05 PM

鳯凰院凶真與越過了世界線的香蕉...
如果而家有呢個玩具, 全球所有肢解凶案都可以入佢數{:2_294:}