Toysdaily 玩具日報

查看: 5575|回復: 17

[個人收藏] ROBOT魂 有資格成為超特價貨的 ZZ高達 (搞掂d相)

2014大阪遊入手物

Robot魂 - MSZ-010 ZZ Gundam

近日開始有返d時間,要影玩具分享下了,呢款簡簡單單,先分享佢,之後就可快快入箱!

呢部double zeta,外型帶有scm ex系列影子,我like的

但頭雕真係麻麻

配件量及可動性滿意,肩及前臂關節都有拉出式增加可動

背包連接後股 聽說是跟原設,但對把玩時扭腰等動作極不方便,這個玩具都不能變型合體,那背包又何必跟足原設...

上色ok,但頭部天線水口嚇人

另外小腿前及側面裝甲容易掉下,真氣人

槍及劍又巨又重,玩左一陣,關節開始唔夠力

前額粒子砲,有特效就好LU

如不是外遊平平地入手+享受購買慾,我不推薦這款

END

..........貼唔到相.....
太耐冇分享,唔記得點搞...
超級玩具撰稿員... 唔記得點搞 :he:
超級玩具撰稿員... 唔記得點搞
roundbun 發表於 12-6-2014 14:27

米笑人啦,成半年冇搞,加上又轉左新blog,新blog環境又係唔熟…

我是用blogger,d料直接copy過來,但就係show唔到d
米笑人啦,成半年冇搞,加上又轉左新blog,新blog環境又係唔熟…

我是用blogger的,d料直接copy過 ...
AJ 發表於 12-6-2014 02:31 PM

AJ兄,你試下用Chrome瀏覽器開TB和blogger
將blogger的COPY貼在TB便可
用IE貼不到相
zz 係唯一一隻我想入既 robot 雲
AJ兄,你試下用Chrome瀏覽器開TB和blogger
將blogger的COPY貼在TB便可
用IE貼不到相
大ken 發表於 12-6-2014 15:27

THX U
今晚回家試 ^^ 因為工作地方冇Chrome用
AJ兄都玩野...............齋出文post................勁呀~:DD
我是用 FB upload 圖片的... 但也覺得很很麻煩, 要每條 link copy & paste on TD.
AJ兄都玩野...............齋出文post................勁呀~
ray文 發表於 12-6-2014 16:05

乜好多同好都是咁咩?
乜好多同好都是咁咩?
AJ 發表於 12-6-2014 04:25 PM

有少少啦....................:he:
等緊你d正相呀............以為我部機壞左..............{:1_231:}
我是用 FB upload 圖片的... 但也覺得很很麻煩, 要每條 link copy & paste on TD.
roundbun 發表於 12-6-2014 16:11

咁唔掂 煩到爆炸
不過我以前都係 但自yahooblog 可以整編copy過來後方便好多好多
轉用blogger後 ............ ....... .... 只有無耐
師兄不如改用flickr,小弟試用之後比blog鏈出來效果好很多~{:1_220:}
師兄不如改用flickr,小弟試用之後比blog鏈出來效果好很多~
love17173 發表於 12-6-2014 16:32

係LU ,Blogger另外有樣煩野,我d相edit過後,如光暗等等,放上blogger,居然還原返未改前個樣…

如用flickr,需要續幅相copy條link出TD嗎?
同埋flickr copy是否有限期?
回復 14# AJ

copy咗link之後正常用"[img][/img]"就可以了.
至有無於期限我也不知,只知容量上限1TB,唔爆應該就可以一直用.{:1_220:}