Toysdaily 玩具日報

查看: 6047|回復: 10

[分享討論] 188地下漫畫店將結業

前幾天去見到,188最後一間賣一手漫畫將結業,只有裡面一間賣2手漫畫:67:
(可能香港區最後一間漫畫店?)
漫畫店真是越來越少,雖然我都好少買漫畫了,但這間都陪了我們很多年了....
其實成個場都靜晒, 淨返game同影碟舖苟延殘喘...
{:1_217:}
日本漫畫最風光可能龍珠斯路遊戲果幾年~!
究竟最主要原因係咪真係網上睇漫畫定係真係小左人睇漫畫呢~!?
{:2_242:}
上網睇太方便:he:
已經同上唔上網睇無關,
如果話上網睇咁家陣有幾多套新漫畫係有睇過。
漫畫真係小左人睇~
已經好少睇漫畫, 不過今日啱啱睇晒成套殺戮輪迴, 但當然係網上睇{:1_203:}
主因可能新漫畫好多都係度拖, 屋企堆黃晒的漫畫都唔知賣比廢紙回收好定就咁掉左佢好:59:
最後一間都冇埋:help:……前日先幫襯完買狐忍
我覺得同D人網上睇冇關,好似我尼D70後,由細睇漫畫大,果時乜都睇一餐,但近尼4-5年而冇睇,一來工作忙左,二來年紀大左熱情冷左,而且新一代D人多左娛樂,少左人睇漫畫,我D fd D仔女十零歲,佢地都只會玩智能野多過睇漫畫,其實吾只漫畫市場,玩具都係甘,好似我有時送D玩具比D朋友既小朋友,佢地拎願玩智能手機多過拎件實物玩具上手玩,
而家太多娛樂,一攞起部手機又可以睇戲追劇打機,分係睇漫畫上既時間真係少左好多…