Toysdaily 玩具日報

[詢問] 香港玩具铺

乜理由都好明買明賣有乜問題?以前香港大把水貨佬去日本掃限定版又唔見日本仔話香港人正PK?
放大D事係無意思 ...
yazoo1667 發表於 9-6-2014 16:05

跟你咁講,啲死國剷夠落嚟香港明買明賣咁掃晒啲奶粉啦! 又冇問題?
朋友仔, 你點知啲扶桑人無開口媽"香港大把水貨佬去日本掃限定版正PK"??
人哋用日文媽你, 你自Hi當唔知啫!

"放大D事?"  你Kai少陣當幫忙啦! 大人講嘢幾時到你插咀呀??
油尖旺四大毒場。

皆、信、兆、現。(去完之後,荷包四大皆空)
嚟得香港朝聖, 梗係準備定香油錢啦!
最緊要開心搵到心頭好~
上"皆黃"同"現匙點"唔好咁早, 最好傍晚五六點至去...(安排到最後至去!)
回復 16# jamcat

人地落來買野你賣幾多人地比錢有乜問題?重有有品就咪淨係識話人Kai!
我係日本住左成十幾年斷估比人小都知既!小朋友都算學到D日文老朋友既就唔知啦
討論係插咀唔同意見無所謂但我绝對唔對人你唔老黎0K唔好復我!
回復 13# kuro0314

從來無躁過!歡迎光臨!...
吹吓水炸,,,,,發覺宜家好多香港人都好能燥底!!!(包括我)
油麻地 現時點。
古今日外,乜都有,齊貨:57:
無話老唔老黎嘅~ 細蚊仔回兩句咁就著頭? 弟弟你太低估我喇.
我平時開工招呼埋啲西人同人互小仲耐過弟弟你踎扶桑啦! 十幾碌就阿吱阿咗...唉!

我好提心馬拉玩家嚟尋開心留意事項, 你抽咩水呢?
如果閣下係留日死國剷or水貨佬就"梳尼"得罪晒喇...
本人無乜意係度抽水只係邊個都好來香港買野都係無問題。唔想再討論D乜樓上位師兄唔冼再為在下寫D乜功德無量因你已很威.
乜理由都好明買明賣有乜問題?以前香港大把水貨佬去日本掃限定版又唔見日本仔話香港人正PK?
放大D事係無意思 ...
yazoo1667 發表於 9-6-2014 16:05

玩具不是「必需品」, 大部份日本人亦很明理, 不會隨便指責他人, 何況是遊客。

全球都知道強國人的文化,  和全世界的差距有一定的距離, 令人討厭。

人家是出於善意, 給樓主一個忠告, 閣下毋須「大驚小怪」。

祝樓主有一個愉快的旅程, 找到心頭好  ^_^
皆旺,勸你就算去都要小心啲。。。好多二手當新貨嚟賣!! :67:
其實依家日本人都好憎香港/大陸炒家,魂展都出過中文警示標句,我上年去Yodobashi想買多一隻EX山羊比friend,sales即時面黑話左我幾句,跟住同其他sales細細時講左堆野
真搞笑, 有人問路, 無啦啦有人扮"大人", 笑死:p
識得玩, 一定去旺角
係香港識買玩具, 一定去旺角4大場, 返唔到轉頭{:1_208:}