Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 大ken

[個人收藏] 我的3.75載具 名車誌之三----Knight Rider~~K.I.T.T.

Ken兄又一好物介紹,正!:handshake:
Ken兄又一好物介紹,正!
三木白花子 發表於 10-6-2014 08:22 AM

多謝三朩白花子兄支持:)
不過這些老餅野唔係咁多大大喜歡,
所以稍後做埋名車誌四便收工,費事悶親大家:(
多謝三朩白花子兄支持
所以稍後做埋名車誌四便收工,費事悶 ...
大ken 發表於 10-6-2014 10:42 PM

1D都吾悶、3.75載具香港少人玩D、我只係吾知回Dセ好。最近find更D 1:16 rc suv,因為自己己経有2部HUMVV加1部M1。純粋想find多部vip save car。組合成武器商人車隊。
回復 17# 大ken
莫非下架係ecto-1?
拭目以待.
樓住真識貨,KITT真係另一套70後集體回憶~~
Hotwheels elite 都會出架1:18有埋voice box (唔知出左未),你會唔會入?
1D都吾悶、3.75載具香港少人玩D、我只係吾知回Dセ好。最近find更D 1:16 rc suv,因為自己己経 ...
luce 發表於 11-6-2014 08:58 AM

感謝luce兄的支持,能有同好的欣賞是我出post的力量:)
武器商人車隊?!期待你的分享啊!!!!

回復  大ken
莫非下架係ecto-1?
拭目以待.
Firewalker27 發表於 11-6-2014 11:54 AM

知我者莫若Firewalker27兄也{:1_220:}
之前答應過你的,我會介紹ecto-1,不過要d道具,請等等

樓住真識貨,KITT真係另一套70後集體回憶~~
Hotwheels elite 都會出架1:18有埋voice box (唔知出左未),你 ...
kevchan1103 發表於 11-6-2014 01:24 PM

作為70後,沒有甚麼比這些電視劇和玩具更能引起我們的懷舊思潮了~~
Hotwheels elite當然正到不得了.......但實在是可遇不可求,而且太貴了{:1_224:}....
兩者相比,這些幾百蚊貨仔粗玩會更稱心意,更加過癮
Hotwheels elite會推出一系列這些懷舊正車,而且會有人仔送埋,真係引死我,但價錢....:no:
請問一下halo有出3.75比例的fig嗎。 一向喜歡各種3.75fig. 因為可以方便玩gi joe聯合正義聯盟坐sstarwar的戰機攻打marvel及狂派的基地。
請問一下halo有出3.75比例的fig嗎。 一向喜歡各種3.75fig. 因為可以方便玩gi joe聯合正義聯盟坐sstarwar的戰 ...
dhero 發表於 9-7-2014 02:59 PM

HALO的玩具我所見都是以5寸為主,尤其主角士官長裝甲服。
但當中也有兩款是較為接近3.75(或4寸)的

這兩款相對GI JOE都會偏向大一點,但落差不是太明顯,載具都勉強可以配

個人認為這兩款不太配合STAR WARS,因為STAR WARS就真係3.75,相比之下會顯得細了一個碼了~~
為何只有兩隻是特別小. 是別一個系列嗎? 但我只想入綠色士官長和戰車. 但坐GI JOE好像太大了.
回復 24# dhero
halo火星人設定身高2M的。
多謝三朩白花子兄支持
所以稍後做埋名車誌四便收工,費事悶 ...
大ken 發表於 10-6-2014 10:42 PM

有燈又細緻的3.75" 載具已經不多~ 呢部車好正呢~~~
為何只有兩隻是特別小. 是別一個系列嗎? 但我只想入綠色士官長和戰車. 但坐GI JOE好像太大了.
dhero 發表於 10-7-2014 12:21 AM
回復  dhero
halo火星人設定身高2M的。
luce 發表於 10-7-2014 08:34 AM

正如luce 兄所言,HALO中的士官長是比人類高大好多(2米)
而我圖中藍色的兩隻士兵是屬於女性人類,所以比較矮,
如計比例,是與士官長是同比例的(應屬1/16~1/15)
因此,士官長並不適合用GI JOE的載具的,因他太高大了

有燈又細緻的3.75" 載具已經不多~ 呢部車好正呢~~~
goldwater 發表於 10-7-2014 09:45 AM

多謝goldwater 欣賞{:1_208:}