Toysdaily 玩具日報

樓主: chihochan98

[分享討論] 555 555 555 913 333

條BM line都死下死下,不過照以往經驗,就黎完就有normal form出, 但仍有可能medicom放棄BM, 等RAH先出,其實都幾好,唔駛下下都2.0, 我都鍾意RAH 多D.
其實見大家D回應,原來大家都有相同感覺,果然玩開的,都是個一堆,希望keep住仍有medicom rider d post!
Medicom 玩家support!!
最想佢出電王同響鬼2.0......
555, The first Rider 1 and 2, shadowmoon, dark Kabuto 我全斷手, Blade (comic ver)就爛皮
Blade (comic ver), 我都有, 件皮披風仲好好, 係我除rider外最喜歡的一隻!
對, 無謂嘥口水, 唔識方法扭既, 俾舊鐵你都一樣會扭爛(況且班友有無扭過都成問題).
至於價錢方面 ...
$hiine 發表於 9-6-2014 03:05 AM

好同意,  我始終覺得figure是需要特別照顧的玩物,是要溫柔及多了解去對待,你當佢shf甘的心態去玩死得(我親眼見過),吾了解個body關節構造去扭亦會減少body壽命.如上面有人講body都改善左好多,但又有幾多人真係玩過?

明白你意思,只係覺得升幅好快又太多...主要加上又過左我底缐,當年應慕係十六至魚度,過左約呢個位我就要考慮...
真是人云亦云,其實自從m記body換左膠料後巳沒有分屍情況出現,近期所出既幾款拉打質數亦都好高!但徐著拉打 ...
甩得古 發表於 8-6-2014 08:42 PM

所以小弟既 平成拉打 之旅 都係玩到經 甩大師 加持後既 W 就收手了......:he:
來支持一下Medicom!

好物,靚圖。
I want to buy it but I planned to stop buying medicom after finding 1/5 of my collection started to melt. kikaider 01 will be my last one.
回復 1# chihochan98
回復 1# chihochan98

ching正post.想請問拉打W入吾入得過呢?medicom而家既quality ok嗎?對上一次入medicom已經係北斗之拳既年代,請比意見,thanks.
回復 62# incredible-hulk

就算入都唔使訂等現貨,medicom 新body無事可能時候未夠,五年後先知有無事。我有50 隻medicom 約 6-7 隻爛body, 1 隻件衫sticky (W Skull)., 我隻the first 都無事。