Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 無明:

[新品消息] THE BAT 山口輪轉好那堅!

有燈即入, 可惜無…………………………
mushroom 發表於 7-6-2014 11:02 PM
其實太細架好難有燈。
佢approach 不是玩貝,是模型。

實在好fine下,而且內外通透,要造燈的話,電線和電池開關都会現形。

對於一隻咁Fine的模型出現電線会好肉酸。

除非有c兄可提供一個好靚方法,否則,Keep住現况先。

各位買左的c兄,仲有少少問題唔知大家覺唔覺。
就是機頭不舉的情況。

佢个頭,自然垂低,昂得唔夠高,是山口輪轉唔夠力所至?

好似Quinjet咁,个頭可上下移。

但这山口輪轉令他變成敗筆。

究竟,个頭應該是咁樣飛?

定咁飛呢??

如果咁樣飛,个頭会太低嗎?

睇返片,冇咁低喎。
其實太細架好難有燈。

實在好fine下,而且內外通透,要造燈的話,電線和 ...
無明: 發表於 8-6-2014 11:19 AM

都唔係呀~ Maize果架1/43batmobile雖然細架不過都有燈嫁~

當然revoltech加唔加係佢決定, 而且如果因為加燈而要賣貴d又可能令少o左人買呢. 講真有幾多人會長開d燈? 我自己都會睇價錢多過gimmick~ (除非市場上已經有不少同類的產品)
回復 32# 無明:
我之前影相果時都以為佢有d不舉,但跟住發現其實佢個頭仲有d向上移架。
你拆佢個頭出黎pak多一格,插番入個身度 (唔好插咁入,如果唔係又會pak一格跌番一格。

咁就靚仔晒。對番設計圖,佢個頭係貼住上面個框框既。

咁飛起上黎就無問題架啦
都唔係呀~ Maize果架1/43batmobile雖然細架不過都有燈嫁~

當然revoltech加唔加係佢決定, 而且如果因 ...
jeffloh 發表於 8-6-2014 07:24 PM
如果原廠造仲有可能。
我後加無能唯力。

加上內外通透,難下手。
回復  無明:
我之前影相果時都以為佢有d不舉,但跟住發現其實佢個頭仲有d向上移架。
你拆佢個頭出黎pak多 ...
justice_wing 發表於 8-6-2014 07:42 PM

thank you. work 呀!

Fit 晒!
其實太細架好難有燈。

實在好fine下,而且內外通透,要造燈的話,電線和 ...
無明: 發表於 8-6-2014 11:19 AM

但見到你的加燈圖, 真係正好多。

今日見到實物, 除了膠一點, 其他都好好。

睇個盒仲好似好大隻
回復 31# 無明:
算啦ching。The BAT 有6處地方有燈。但最光既係'手'果兩盞射燈。

如果唔係原廠,根本無可能加到入去:59:

細廠有燈的tumbler, 只有maize

佢部車有避震, 一絕

若會出the bat, 一定好正
細廠有燈的tumbler, 只有maize

佢部車有避震, 一絕

若會出the bat, 一定好正
mushroom 發表於 10-6-2014 10:14 AM
若果佢出,比例會是多大?会大過這個山口式嗎?
若果佢出,比例會是多大?会大過這個山口式嗎?
無明: 發表於 12-6-2014 10:06 AM

1/43

昨日拿過山口The bat的盒, 感覺太輕, 跟住放低了
good sharing, it is detail! :71: