Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] SHF 幪面超人 鎧武 Orange Arms 手機粗影短評(同場加影平成拉打友情拍照)

原本對鎧武冇咩喜愛,還記得起初睇佢造型,"拉打+生果"覺得有d九唔搭八:47:,但後來覺得鎧武既劇情確實拎番唔少分數,起碼唔似wizard劇情咁睇完51集都係平平無奇{:1_201:}(不計52&53集的短篇劇場版).......
講番玩具 , 今次SHF鎧武都係例牌送幾對手加隨身兩把武器同兩個鎖頭 ,
不過身形比例及可動方面 , 唔知係咪新素體關係(有錯請指教) , 今次鎧武比上次wizard明顯優勝(起碼隻鎧武唔會好似wizard咁 , 頭大兼擰頭唔擰得多 , 而且唔會玩玩下上下半身自動分體:72:) , 而上色方面鎧甲亦都比較細緻 , 唯一挑剔係以笨大既開發技術 , 該可以做到鎧武素體和鎧甲分離 , 等鎧甲可以變回召喚時的生果形態 , 再玩裝著穿上素體 , 是笨大基於商業因素?定係擔心裝著後可動問題及鎧甲會否經常鬆脫問題而專登留一手?相信各位心裹有數吧~~~~~廢話太多了 , 送上手機劣圖數張 , 由於包裝盒圖已有ching其他post影過,所以唔再影喇,反而專登拎左近幾年的平成拉打一齊在鎧武地台特典上影下相,原本仲有另外幾隻平成拉打,不過特典地台位置有限,粗影幾隻吧!
原本有諗過買埋香蕉拉打+屏風特典,但因小弟玩shf拉打只儲主角基本形態拒食全制霸,
所以最終放棄隻蕉,而屏風特典已從網上截圖遲些自製屏風{:1_220:}
最後多謝各位ching肯浪費寶貴時間,欣賞小弟廢話短評,謝謝:)

最後送上小弟最鐘意既三位拉打王 : 影月 / black 2.0 / black RX 2.0

謝謝各位{:1_226:}
鎧武既劇情確實拎番唔少分數,起碼唔似wizard劇情咁睇完51集都係平平無奇 <= 絕對同意 :71:
師兄個特典上面好似擠迫D !!
開頭我都冇乜點睇佢, 不過見到武士裝甲, 一路睇一路覺得唔錯.
鎧武我覺得玩裝著好D,可能睇慣又水果變甲.
不過SHF 用色又正過裝著,
真係唔知玩邊款好
短評也要支持下∼∼