Toysdaily 玩具日報

查看: 4183|回復: 12

[SD系] METAL SLUG SV-001&SV-002

之前砌起了SV-001,又見出了SV-002 心大心細之下又入了
之後就是一直等啊等...終於有時間完成了

先是紀念活動相片

哈哈:em34:  心多啦

其本上壹號及貳號機差不多~ 很好玩很可愛~

不過=.=貳號車車頂的「蓋」是自建的=.= *(盒面明明是打開的!)

換一支呆呆的熊上去^^ BROWN~~

製作過程相片

都是貳號車的

炮台...是最多要補的部份

下半的車架

這是什麼?

就是會死人的「刀片履帶」...一片片的來啊- -

用壹號的天線座,鑽開,再拉膠插天線(拉得粗就是了.../__\ )

-_- 這是壹號的頂蓋,用來改回安在貳號...

久違了的 panda z
i like the 履帶 of SV-001, SV-002 is too sharp?

nice color scheme, will do weathering too?
久違了的 panda z
initialb 發表於 1-6-2014 09:26 AM

女主人的大好物,不過也加了一點「軍飾物」
原來的沒有帽帽

i like the 履帶 of SV-001, SV-002 is too sharp?

nice color scheme, will do weathering too?
ygat2005 發表於 1-6-2014 10:29 AM

貳號車的特色麻~ WELL~ 軍事設定野我唔太識-
:P
回復 1# MAHTC

配色很特別,駕駛員亦很可愛
很精簡的製作分享,謝謝大大的作品分享
回復  MAHTC

配色很特別,駕駛員亦很可愛
很精簡的製作分享,謝謝大大的作品分享
歐叉獅子 發表於 1-6-2014 08:57 PM

謝謝版主,時不時轉下口味,輕鬆小品
另有師兄睇起的PANDAZ咁得意,係小弟整黎送比女主人前要加多少少野的

第一位受害者....出現了!

第二位是...死者
唔洗北斗壞骨拳既~ 一把咳鉗就得啦

剪剪剪剪剪~~~碎上!

喵仔~ 有帽仔

喵仔~ 有膊頭
很可愛的配色,support~
另請問002是否改良版和多了對腳而已?不過唔多覺市面有得賣002.
很可愛的配色,support~
另請問002是否改良版和多了對腳而已?不過唔多覺市面有得賣002.
v3rider 發表於 3-6-2014 12:09 PM

02炮台到車都很多很多位置不同,請師兄再細心睇睇圖對比一下
(單單是履帶已有明顯不同)

至於賣貨方面,這我真的沒留意,剛出的時候就買了
一直到放早月才完成。
好得意:)
不過為左頂帽切左人地個頭,有d可憐:cool:
回復 10# MAHTC

Oh~ thank you! 我有留意到很多detail位不同,以為係閣下自改.
好得意
不過為左頂帽切左人地個頭,有d可憐
zgundam2000 發表於 3-6-2014 02:47 PM

師兄所想,我都有諗過、好的,比個軍人既正面你睇

Golan上校是個學會少許「南斗無音拳」的小軍閥

知道骨子內都是壞蛋角色後,就毫不考慮地下剪了

回復  MAHTC

Oh~ thank you! 我有留意到很多detail位不同,以為係閣下自改.
v3rider 發表於 3-6-2014 03:09 PM

哈哈,師兄太睇得起小弟,以中國製既依隻模型黎講,D膠質真太...~"~
我唔夠技術去改,叫基本完成砌成就已經好OK的了