Toysdaily 玩具日報

查看: 12590|回復: 41

[個人收藏] Macross 30 - 聯繫銀河的歌聲 - YF-29 Ozma Custom

[廢話]

DX合金系列,以Renewal,差唔多變型機構既型號(25、27、29),都已經十隻八隻。就算只計YF-29,都已經第四隻。再講玩具個engineering,都幾多餘。

但點解好似隻隻差唔多,又隻隻入呢?呢個就係菜機既特別地方。如果隻隻完全唔同,就冇左果種真實軍事味。架飛機真係好抽,冇理由只造一架比一條友專用架?

講返隻YF-29 Ozma Custom,首次好似係邊鬼隻PSP Macross game出現 (確認不能)。但肯定PS3 game Macross 30 - 聯繫銀河的歌聲係出現過既。

隻game?好野呀。講玩呢,老實講真係麻麻。但因為呢隻game所以有得出YF-29 Isamu、YF-29 Ozma同YF-30,我覺得marketing 真係好野。新機幫手sell game;game幫手sell新機。雞雞蛋蛋,生生不盡。

廢話完,去相。:64:

[相]

Low visibility 色既機一向得玩家偏愛。1/48年代既VF-1J,1/60既LV VF-1S都係。呢隻,怕都冇走雞。

Ozma機的招牌牛頭Insignia.  中間比炮塔劏開左,失敗。

後方無焦點一影

因為炮塔,飛機mode動感都強左。我覺得。

逆引擎開動...  每次必影...  但今次影得怪怪的

G mode冇complain。今次雙膊關節夠力,非常好。

最唔順眼,你問我,係支炮。唔襯色既!

A stance?Check。

Gerwalk後方有支柱頂,OK穩陣。

B mode。{:1_227:} 個人幾鍾意個頭。有VF-25S陣除,但又明顯唔同。

前後都誇啦啦。

影左幾幅拎槍。唔滿意。搵返VF-25S支槍,金屬色,fit哂。

右肩001開盒即見甩左忽。女馬白勺。

全彈發射 :*

[後記]

- 冇乜action pose,請見諒。可動性以發型玩具黎講係OK,但始終唔係robot魂。懶搞了。

- 基本上關節夠實,very good。係腳眼唔太實,但都唔係鬆。

- 失敗有二:1. 骷髏圖案被劏;2. 槍色唔襯。
- 如果鍾意灰機,誠意推薦。起碼日後變黃都冇咁覺。:DD

- 據聞Bandai 跟住YF-29 Isamu個量黎啤。以Macross相對少眾既客源,應該都差唔多係果班人。玩Macross Frontier DX合金成日要撲貨,真係悲 (好彩我呢隻係日網買倒)。

- 期待緊YF-25、YF-30、RVF171EX。撞你個鬼,唔係主流黎講,都算多產。

- 多謝觀看 :64:
支持正菜.小弟最滿意係隻黑.{:1_223:}
頭像被屏蔽
多謝師兄用心分享靚相! :71: :71: :71: 我幸好也在日網訂購了 :58:
靚相, 正菜, 留名!! :71:

如果本體隻色再深啲啲就好喇!
另外好認同呂兄所講, 支槍隻色唔係好match∼
呂兄你呀,靜靜雞食雞批呀,出 POST 都唔係WHATAPPS GROUP單聲先

好彩臨訓之前上黎巡下o者,唔係就差 d 錯過好 POST 嘞:71:
女馬白勺,睇左幾秒先Get到:x
好貼,多謝口口口口口口口口口兄好圖好文章!!!

我都覺得把槍麻麻,原本都諗住搞搞佢。
不過見你「換槍」搞掂....
[廢話]

DX合金系列,以Renewal,差唔多變型機構既型號(25、27、29),都已經十隻八隻。就算只計YF-29,都 ...
呂品器 發表於 25-5-2014 11:17 PM

呂兄好圖:71:

支槍隻色的確麻麻。呂兄可以試下用30周年果支,起碼近番架機既色
支持一個!:64::71:
最唔 like 大毒梟嘅毒 post!!{:1_224:}
又要去撲貨解毒!! :no:
原本零興趣 (尤其係個頭), 睇完呢個 post 又忽然慾望了,

女 馬 白 勺 :p
是甘的, 我又學到新用語: 女 馬 白 勺 !!

真係 :  丁頁人尔人固月市 !!!!!!{:2_295:}
好貼一定推!!個頭好型!!:handshake:
ShXt......... I still haven't played with it at all.............. {:1_229:} Together with RVF-25............ {:1_200:}
正野要支持一下........呢隻要買了{:1_205:}