Toysdaily 玩具日報

查看: 4855|回復: 10

[玩具攝影] FOC版飛撲(Swoop) ~ !

註: 如看不到圖請自行在webpage減去「www.」,或
直接按這:http://toysdaily.com/discuz/thread-224167-1-1.html
謝謝

FOC (Fall of Cybertron)版的恐龍派經重新設計後實在是真實感大Up ~ !
可是孩之寶出了鋼鎖之後其他恐龍一直無消息了 . . .
好在第三廠發現咗呢個商機,其餘恐龍有望集齊了 ~
而第一隻補完的就是恐龍派唯一可飛行的飛撲 (Swoop / スウープ) ~ !
:第三廠PLANET X唔敢出正名,改稱它為 CAELUS

翼龍(Pteranodon)的形態忠於原FOC設定,細微的刻紋也交足功課 ~ !
這些也是第三廠的賣點 ~ 總是比原廠精細一點 ~ (更係啦 ~ 如果唔係搵鬼買咩 ~ ? )
奇怪的共通點: 與原廠FOC鋼鎖變成恐龍形態時一樣,變成翼龍形態的飛撲胸部也是空空如也 . . .

翼龍形態背部全貌 ~ 好靚 ~ 可以話同game裡感覺完全一樣 ~
但第三廠嘅弱點就係膠嘅顏色硬係怪怪地 . . .
(不過原廠嘅膠色亦唔係好得幾多 .. . )

Trans~form ~~
機械人形態亦和game裡差別不大 ~ 比例很好 ~ 唯關節有點硬,變形有點吃力 . . .

近照看一下 ~ 細節位絕對多過原廠 ~
由於是沒買版權的第三廠,沒博派Logo是常識了 . . .

武器反而唔夠原廠好. . . 比多少少心機用透明刀刃不是太過份吧?

能單腳跪下看來是第三廠必然出現的賣點,Anyway, 的確是可以跪得好自然 ~

Ironman式搥地跪地就有點硬來 . . . 但以活動能力來說已很滿意 ~

與原廠美版FOC恐龍派指揮官鋼鎖合照一下 ~
可以看到各種的分野 ~

其他恐龍夠竟幾時出呢? 孩寶呀 ~ 你會唔會考慮唔比外人賺自己出翻?
Logo其實可重要㗎 ~
玩得好正.....:77:
玩得孩記就預左repaint
最緊要係個模掂唔掂{:1_220:}

回復 1# Kuuga_iwsp

ching請問可以邊度入手?唔該哂!
玩得好正.....
老文 發表於 22-5-2014 09:16

呢隻係唔錯,係硬咗少少無咁好扭,但擺pose堅合格 ~
玩得孩記就預左repaint
最緊要係個模掂唔掂
edmondphk 發表於 22-5-2014 10:01

可惜我無時間同技術去玩上色 . . .
回復  Kuuga_iwsp

ching請問可以邊度入手?唔該哂!
leobigeasy 發表於 22-5-2014 11:29

已經PM了師兄你 ~ {:1_197:}
回復 7# Kuuga_iwsp

唔該ching,嗰度我間唔中都會上去,今日收工都去買一架,希望未賣哂啦!
已經PM了師兄你 ~
Kuuga_iwsp 發表於 22-5-2014 11:57 PM

請問CHING可唔可以都PM我,THK!
情咩報?無講價錢又無講邊度入∼!
不知所謂∼唔L再出帖∼!
TD係咁先∼!!:ar:
回復 10# Kuuga_iwsp

ching,我估佢係因為隻老變唔係正廠出所以移post,唔好勞氣,你唔出post,我地就無咗好多資訊架啦!