Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 今日經濟日報有侯活專訪

回復 18# mugfei

Thanks! 終於睇到篇文!

我相信MJ仲有希望出嘅!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
之前MJ話咗無啦~
HT一早做好晒所有嘢,但無論交幾多次頭雕去審核都唔過,一路係咁彈,彈到HT個版 ...
不肖生 發表於 21-5-2014 06:20 PM

真係好可惜,等了很久呢..
冷靜啲同唔好打横黎講到我話全部玩家都係,我只係想講下自己對哩句 "回饋返我地呢o的一直支持 ...
kofumanutd 發表於 21-5-2014 08:09 PM

我以前未玩過自組,以前一早有玩過 T.H. o的兵人,你睇我 ID 早過你幾多,我 07 年已經買過佢地o的 Figure,雖然唔係好多,只係三四隻,但都見證住佢地點轉營。以前做 CDROM,就算係咁,就唔可以對 HOTTOYS 有任何要求? 買賣是雙向,不是賣方睇住黎食架。
我全句o既重點唔係「回饋」,係「質素」同「合理價錢」。你就好似現今o既香港年青人一樣,鍾意以偏概全。你咁鍾意買隻 figure 返黎,好似 enterbay 咁甩皮甩骨,係呀,都可以換呀,香港又快有貨,仲平過其他地方,「仲想點呀?」。如果所有玩家好似某o的玩家咁無要求,唔好講第一桶金,第六七八九十桶金陳生都可以唾手可得。
如果你是 Hottoys 員工,護主我會理解,但我相信你都唔係o既,如果你是玩家,唔想要質素要垃圾,唔想要合理價錢而要生劏價,我真係百思不得其解。不過我今日終於知道點o的人成日話 Toysdaily 變左質而少左上黎,以後最多出少兩句聲。
大大有無諗過
有好多唔係vip 但又買多野既炒家
我諗乜野程序抽都好
都唔會有大家都覺得公平既 ...
iwillneverlose 發表於 22-5-2014 12:10 AM

完全同意~
回復 18# mugfei

唔該曬ching~:64:
我以前未玩過自組,以前一早有玩過 T.H. o的兵人,你睇我 ID 早過你幾多,我 07 年已經買過佢地o的 F ...
dewback 發表於 22-5-2014 01:01 AM

哦,明白傢拿。但小弟由頭至尾都係講緊對果句咁自我崇奉嘅 "回饋返我地呢o的一直支持,睇住 Hottoys 起家o既香港玩家" 嘅感覺,又關麥玩家應唔應該有要求事呀。其實你都唔洗特意解釋你係幾時開始玩人偶呀,上得多TD人偶區大家都明傢拿 > 阿12年尾仲打緊招孚講 "Hello,各位好。我剛剛新玩 12" Figure,已經俾Hottoys荼毒,買了DX12, DX11, Catwoman同Batpod" 但就係睇住HT起家嘅香港玩家、開國功臣。

OK 啦,你覺得點就點啦
希望會再出多次家駒~~:64:
真係抵佢發。

題外話,唔計最近哩幾年;只係計AVP/Batman起家開始個幾年,賣去外国既貨已經多 ...
kofumanutd 發表於 21-5-2014 02:12 PM

所謂既換件 衣家已經比以前退步

以前就算冇單 拎隻野上去 佢都會幫我攪

我以前有隻HELLBOY手關節斷左 冇後備關節用同攝左斷位係手度 拎到上去 佢叫我半個鐘後上番去 幫我換埋個關節位

衣家 我隻愛國者 可動手 隻手指尾有D鬆 打去問都話要成隻拎去換 攪到我換都費時...
費時換完又有第2度有問題....

衣家既HT 我剩係想佢 出隻12"出尼 好似以前P仔咁 分開哂D部件 換件都冇咁煩
回復 41# 改咩名好?

如果某D figure又大又重要成隻換都幾麻煩,可能衣家多左客,所以售後政策要跟住變。
所謂既換件 衣家已經比以前退步

以前就算冇單 拎隻野上去 佢都會幫我攪

我以前有隻HELLBO ...
改咩名好? 發表於 23-5-2014 02:59 PM

有咩法子啫~係啲賤人搞吋個遊戲在先.
唔知大家有無失憶丫,有一期幾多人係度發表啲無恥教學.
例如扭盡隻嘢,玩殘玩爛唔緊要,拎返上去成隻換過.
又教人點樣開幾盒睇,然後揀到各個部位最正嘅然後六神合體.
又有人話唔知想點擺咩款,但HT畀得一件配件,有人教,就咁上鋪頭講欠件就有得拎   
諸如此類,又真係有人跟住做,有人出聲話咁太賤仲會畀人話大家都係消費者點解要懶係嘢企係商家角度,HT畀得個服務出嚟就預咗會咁,呢啲服務費已經計咗係隻figure度云云
終於咪搞到家下咁囉~一拍兩散.
有咩法子啫~係啲賤人搞吋個遊戲在先.
唔知大家有無失憶丫,有一期幾多人係度發表啲無恥教學.
例如扭盡隻嘢,玩殘玩爛唔緊要,拎返上去成隻換過.
又教人點樣開幾盒睇,然後揀到各個部位最正嘅然後六神合體.
又有人話唔知想點擺咩款,但HT畀得一件配件,又有人教,就咁上鋪頭講欠件就有得拎   
諸如此類,又真係有人跟住做,有人出聲話咁太賤仲會畀人話大家都係消費者點解要懶係嘢企係商家角度,HT畀得個服務出嚟就預咗會咁,呢啲服務費已經計咗係隻figure度云云
終於咪搞到家下咁囉~一拍兩散.
不肖生 發表於 23-5-2014 04:00 PM

唔怪得要一刀切......
回復 43# 不肖生

香港人特質就係貪小便宜,以前我在香港某間戲院做暑期工,有部茄汁機俾人吱落熱狗度,我不時見到有D亞嬸拎埋保鮮袋去裝,最後部機收起左。這是冰山一角,特首貪曾就是表表者。