Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「馬沙之反擊,貝積嘉之子嗣」推出漫畫版

好野呀, 林友德! :34:

夜鶯 VS 零格斯

:handshake:.......................
好野呀, 林友德 x2
真係好期待下...快D 出
電影馬反亞寶條女唔係俾布拉度個叭街係整死左架咩?
GundamZeta 發表於 6-11-2014 06:23 PM
電影馬反亞寶條女唔係俾布拉度個叭街係整死左架咩?

貝積嘉 係 z gundam 故事入面時, 0087 年同阿寶拍拖
而事實係佢係 unicorn 都有登場, 即 馬反時 0093 仲未死
shingo_y2k 發表於 10-11-2014 05:52 PM
貝積嘉 係 z gundam 故事入面時, 0087 年同阿寶拍拖
而事實係佢係 unicorn 都有登場, 即 馬反時 0093 仲 ...

咁電影中個藍髮女好啉亞寶果個又係乜水?
GundamZeta 發表於 10-11-2014 08:30 PM
咁電影中個藍髮女好啉亞寶果個又係乜水?

係電影版裡代替貝積嘉既女人
b855506 發表於 10-11-2014 09:57 PM
係電影版裡代替貝積嘉既女人

其實原本 富野構思既 "馬反" 故事, 係有 具積嘉 既戲份, 仲講佢同 阿寶 有埋 後代
可惜呢個idea 俾banned 左, 理由係 「不想讓觀眾看到娶妻生子的阿姆羅」[wiki 都有講]

結果 movie版 出現左 珍 呢個角色 (即係last 坐係 靈格斯上 俾 不肖子用積根打死個女仔)
取代左 貝積嘉 成為 馬反 movie版 既 阿寶既 女友

而富野只好出小說版既 '馬反, 貝積嘉之子嗣'....作為另一個類似平行時空既故事

now 呢個作品會作漫畫化....成件事就係咁
shingo_y2k 發表於 11-11-2014 01:52 PM
其實原本 富野構思既 "馬反" 故事, 係有 具積嘉 既戲份, 仲講佢同 阿寶 有埋 後代
可惜呢個idea 俾banne ...

終於明白...解開左我n 年既謎團....

我一直以為藍髮女係貝積嘉染左髮or 新造型....

但條藍髮女都好似有左架wor... 我見佢有一幕好溫柔咁摸住個肚.....
如以富野構思為正統, 即電影馬反是偽史, 子嗣版才是正史......
00_GUNDAM 發表於 13-11-2014 10:44 AM
如以富野構思為正統, 即電影馬反是偽史, 子嗣版才是正史......

跟本就係,電影版係接唔到敗家仔
b855506 發表於 13-11-2014 01:32 PM
跟本就係,電影版係接唔到敗家仔

點解? 敗家仔小說的前半部也有馬沙之反擊的其中部份呀