Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] McFarlane Walking Dead Series 3

個人非常喜歡美劇Walking Dead,見到McFarlane Walking Dead series 3有Merle, Michonne, Pets,以咁嘅size來講,設計、雕功、上色水準可以話相當高。 但唔知點解好似唔覺香港有series 3賣,於是轉向網上bid入手。 今次用咗8魚多d(連運費)bid咗咗番來,平均每隻一魚七草一隻,個人覺得相當抵玩!:43:

首先來兩張packing相.....
Michonne同pet 1&2

Merle同autopsy zombie(其實唔多鍾意隻zombie)

跟住續隻睇,首先Merle,高水準之作,同真人十分相似,備有手槍、步槍、小刀,上身外套軟膠做,撥起會見到腰間刀套,連見唔到嘅地方都無馬虎,誠意可嘉。:love: 惟大腿盤骨關節唔可提高90度。步槍掛繩亦黏死咗,變得曱起不自然...

Michonne亦是出色之作,備有長劍,可插入劍鞘掛在背後。外褸軟膠造,即使著起仍可有一定活動能力。 樣貌跟真人相當相似,眼神凌厲,上色仔細應記一功。

Pet 1造形相當好,備有背囊、一雙斷手(手肘有關節)、下巴一個。 背囊可以孭上身,但要將頭拔去,咁樣就比較容易套上背囊。 可能由於背囊係實心較重,所以雙膝無關節,亦加咗個base俾佢企穩d。 大腿另有一個左右旋轉關節,但用途不大....

Pet 2裝備大致同pet 1一樣,但就多把長槍,而呢把長槍亦可插入背囊。 相中pet 2頭同身好似好大色差,但實物就好好多。

我將pet 1、2兩條鎖鏈用鉗仔扣埋一齊,重現Andrea第一次見Michonne場面.....原場面pet 1、2無孭背囊:p

最後兄弟合照
嘩 好正 請問係邊到bid? 請PM =]
回復 2# tonykhwoo

都係衣bay bid。其實衣bay都有幾多貨,但價唔平無買。於是得閒就去睇吓捕吓,比我撞正個起標價低,運費又唔算貴,咪bid番來....
All look good! :71:
喪P寵物:love:正!
最正果幾隻都收齊啦:he:
回復 6# nesidoh

係呀:43:之後嗰d如果出得好都會買。 可能會買隻Tyresse,嗰樣都幾似。