Toysdaily 玩具日報

[分享討論] IMS LED Mirage 幻象開動 x 2

回復 14# AK30

but where is V SIREN [NEPTUNE]{:1_215:}
回復 16# ygat2005
Done 60% inside the box:x mirage is more attractive:he:
其實這隻要不要補“畢地”呢?夾口如何呢? Thanks?
回復  ygat2005
Done 60% inside the box mirage is more attractive
AK30 發表於 8-5-2014 12:32 AM

星期六去拎全套六盒:he:
回復 19# big_fish
六盒? 勁呀!
回復  big_fish
六盒? 勁呀!
AK30 發表於 8-5-2014 11:34 AM

係日本訂返第1至第6彈..........
回復 18# hk小文
前個幾隻有d甲口水口太明顯一定要補, 幻象暫時完成頭胸腰都未有咁既需要住, 骨架我都唔補, 個人認為淨磨水口打磨件表面夠喇. 現時到裙甲部份有一個例牌位後腰位我必補. 睇過說明書手腳都應該唔多洗, Volks係進步左因為多左隱藏水口, 比起人偶輕鬆好多, 抵讚, 不過有d位依然要左遮右遮痴膠紙噴!
8th May

回復 22# AK30
THANKS!看來技術和價錢控制 Bandai 仍然領先。
回復 24# hk小文
無計, 笨大必然係行頭領遵地位.  分好色分好件比你好detail.  不過正正因為砌五星有難度, 必需要有一番惡鬥既心理準備, 加上華麗外形, 咁先至有挑戰性同好玩吸引到我砌, 完成左滿足感更大!
回復  hk小文
無計, 笨大必然係行頭領遵地位.  分好色分好件比你好detail.  不過正正因為砌五星有難度, 必 ...
AK30 發表於 8-5-2014 01:37 PM

咁又係,當年也有買 LED III 透明件首辦(當然是翻件),,磨到一半已放棄了…五星野真係攞命的!PG
   也砌得掂,五星真的令人卻步。
回復 27# hk小文
haha冇錯, 繁複同麻X煩完全係兩樣野:p
回復 17# AK30

your V SIREN [PROMINENCE] will feel sad...:56:
回復 20# AK30

you also have all six boxes:71:
回復 25# AK30

五星有難度?
join us to assemble battleship/fleet, the detailing is much better:78: