Toysdaily 玩具日報

查看: 7688|回復: 17

[詢問] 真人頭雕

請問有無師兄知道香港邊到有幫人制作及咪價錢
:64:
香港好貴,起碼$4000!我都係去淘寶整,預$600至$700港幣,都做得幾似!
回復 2# 木村拓哉

唔該師兄,係咪要比全數同要幾耐收貨,有無做過嘅推介
回復  木村拓哉

唔該師兄,係咪要比全數同要幾耐收貨,有無做過嘅推介
j.w 發表於 2-5-2014 04:43 PM

我當然做過啦,你預制作一個月左右,要排期,係要俾全數,當然,你收唔到貨你可以要求淘寶網支付寶要求退款!
由於我限權亦冇post link限權,post唔到俾你!或者我俾個題目你自己去搵啦,不便之處敬請原諒!
1:6兵人頭雕制作 定做6分兵人頭雕12寸兵人頭雕 頭雕訂做
佢地點係遼寧本溪
要做得似一定要俾張相片佢清楚
回復 5# 木村拓哉

唔該師兄,我會自己找找,Thx
回復 5# 木村拓哉

咁個頸位有無要講明安裝落咪body到
回復  木村拓哉

咁個頸位有無要講明安裝落咪body到
j.w 發表於 3-5-2014 02:16 PM

唔洗的,你只需要同佢講整有頸定無頸,植髮定普通頭雕就可以。我之前整左個女星頭雕都幾滿意。
回復 8# dewback

師兄,即有頸就可安落 ht body 到
回復  dewback

師兄,即有頸就可安落 ht body 到
j.w 發表於 3-5-2014 04:32 PM

~~~~~~可以咁講~~~~~~~
唔洗的,你只需要同佢講整有頸定無頸,植髮定普通頭雕就可以。我之前整左個女星頭雕都幾滿意。
dewback 發表於 3-5-2014 02:40 PM

你整咗邊個女星?我下次想搵佢幫我整肥貓鄭則仕,女頭雕我想搵佢幫我整DoDo姐鄭裕玲!
你整咗邊個女星?我下次想搵佢幫我整肥貓鄭則仕,女頭雕我想搵佢幫我整DoDo姐鄭裕玲!
木村拓哉 發表於 3-5-2014 08:59 PM

我整左楊千嬅。{:1_205:}
我整左楊千嬅。
dewback 發表於 3-5-2014 11:18 PM

我以前買咗威龍出嘅香港女警楊千嬅,唔靚,但我諗你隻楊千嬅仲靚過佢!
上色太卡通,而家有間3D打印連上色都係2千中左右
上色太卡通,而家有間3D打印連上色都係2千中左右
JUNOWONG28 發表於 4-5-2014 01:06 AM

衣家3D打印真係影響緊唔少頭雕師生意.
因為可以不停fine tune, 改少少又印一個黎睇下. 又可以save底, 大量印又得.
仲要印一個唔貴. 有時仲有d模俾人download. 唯一問題係上色依然要人手.
相反你手雕. 唔似. 修正左都未必似. 有d一開始已經錯左比例就好難返轉頭.