Toysdaily 玩具日報

查看: 9212|回復: 14

[其他] 估吓BLACK RX裝甲裡面是誰人?

頭像被屏蔽
吳用替身.(您的帖子長度不符合要求。)
永遠的英雄!!!{:1_221:}記得有報道話當年係好多人當中被選中,佢本身玩過體操又識揸電單車,所以拍個時佢好多都係真身上陣無用替身!!:love::71:
但係皮套入面係岡元次郎喎:74:
呢d先係真英雄~~~~~~~~~~~~~~
唔知bandai會唔會出翻隻shf version 3.0
影劇照果陣就緊係本人啦... :67:
影劇照果陣就緊係本人啦...
小櫻 發表於 30-4-2014 10:28

但係以前拉打個concept真係變身唔係上套機甲就算㗎喎. 點會有除面具嘅劇照嘅? 細個d書都未見過

kugga及hibiki在劇中都有見過, 未變身的人樣(吳好讀錯)+變身後裝甲型態.
但係以前拉打個concept真係變身唔係上套機甲就算㗎喎. 點會有除面具嘅劇照嘅? 細個 ...
insomniac 發表於 30-4-2014 11:27 AM

幅相無出處... 點知係咪劇中畫面呢... 小櫻記得劇中Black RX係生物改造人... 當然就無得除頭盔... 但唔代表佢唔會著住套戲服拍一尐宣傳用劇照...過喎

由於劇中主角都需要進行一尐未變成打嘍囉嘅動作場面... 所以選角都會揀尐有翻咁上下身手忌演員去做... 好歹都係動作片嘛...

當年1號主角的確係由岡藤弘親自穿上戲服拍攝... 但由於期間就是拍攝動作場面時受傷... 臨時找佐佐木 剛飾演2本來計劃中沒有的2號頂替... 但欲陰差陽錯的大受歡迎... 成為日本特撮的經典代表作... 而自此以後.. 「Rider」都會由替身穿上戲服拍攝...

小櫻上
可以參考維基百科... 一般情況... Black RX 都由動作演員(替身)代替演出...

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E5 ... C.E6.BC.94.E5.91.98

動作演員[編輯]
假面騎士BLACK RX�生化騎士�機械騎士:岡元次郎
生化騎士�機械騎士�影月:岩田時男
生化騎士:菊地壽幸
賈克將軍:菊地壽幸
波斯坎:藤木義勝
加迪森:北村隆幸
京多利安:渡辺実
部分怪魔戦士:末永貴久
回復 13# 小櫻

DETAIL, THX........................
最少Decade中的RX唔係