Toysdaily 玩具日報

查看: 8133|回復: 19

日本賣玩具

想問下知唔知大阪mandanake果類收唔收遊客既二手玩具呢??
因為有d舊神話想放左佢....= =
should be ok, but they might not pay you at a high price
唔該ching
因為驚要passport先俾賣
山長水遠去日本放玩具甘勁
去日本放玩具, 十個勁!:71:
回復 5# rider_black

呢個回覆幾實用喎
個腦坐得耐塞左??
香港我真係唔知邊d地方有得收又合理
橫掂去開日本咪順路賣埋d舊野,話哂mandarake都有部分靠賣二手玩具起家
先問下姐
答唔到無人會怪你既
之不過無用既回覆可免了
回復  rider_black

呢個回覆幾實用喎
個腦坐得耐塞左??
香港我真係唔知邊d地方有得收又合理
橫掂去 ...
ccarlospo1 發表於 29-4-2014 12:45 PM

師兄,日本二手中古店收玩具個價匯率等唔會比香港收得高。
同埋佢地中古都會睇盒等等既質素,我勸你上網賣左佢仲會高價過你山長水遠帶去日本。
其實樓上師兄都只係問左一個大家見到你個POST都心存的問題啫。
如果佢要你PASSPORT咪俾佢LOR,等於買野退稅一樣,只係唔係好明你話驚SHOW PASSPORT個POINT係邊啫。
點都好,其實冇咩人知個邊會俾個咩合理價你(加上你一開始都冇問,只係問人地收唔收),如果到時先發現個價仲唔合理過香港,到時又要原箱搬番香港,就真係因小失大啦,留番D寄艙位過去掃多D野好過啦~~
呢d舊神話已經不值錢。就像手機一樣,新產品推陳出新,舊手機不會升值,只會貶值。

你想賣得好價?不是拿去新產品最快最多的日本,而是親身拿去中東、非洲等落後地方,那裡資訊不足、玩具供應不多、但也有小部份有錢人,找對他們的小眾市場,可能賣得到。不過除非你有海量存貨,否則,機票、旅費都蝕埋。。。。。。
咁都係既
我係激動左少少
應該問外國人去日本賣會唔會收先岩........
唔該各位既意見
主要係如果肯收就當有多少少yan洗下囉....^^
神話咁大盒,咪阻住哂個喼嘅空位~
我覺得不如留返啲位掃平野好過
算啦,我只可以話你知唔會入國外人既2手玩具,要日本人先收,我問過jungle ,希望幫到你
想問下知唔知大阪mandanake果類收唔收遊客既二手玩具呢??
因為有d舊神話想放左佢....= =
ccarlospo1 發表於 29-4-2014 01:38 AM
你當唔收吧, 要放高價去大6比較好, 如有其他原因唔放大6就當我無講過,不過題目好有趣
小弟試過係收的 (一番獎抽左個螺旋王唔想帶返香港), 不過好似真係要PASSPORT
見倒師兄哩個post 真喺感動萬分:handshake:為咗賣玩具可以去到咁盡:$ 一於俾條link 你等你計吓自己啲寶貝值幾多...{:1_203:}
htt p://ww w.mandarake.co.jp/information/buy/toy/saint_myth.html

睇完個價唔好太興奮, 因為個價喺講緊"未開封・美品、完品"嘅買取価格:58: