Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Ironman MK3 Diecast

回復 15# MilkyGoGo
對手係舊的...(好似係)...
無甲對腳係舊的...所以比較短...
MarkII 2.0 都係成隻全新, 如果出diecast都肯定百份百新模啦~

當然, 如果真係出得成的話.........
...
MilkyGoGo 發表於 29-4-2014 09:29 AM

diecast計劃入面只剩MarkIII未出?? ching你意思係所有im會出diecast?但段訪問唔係話冇打算出其他im diecast版?
回復 17# BigOil

Ching, 認真便輸了。信HT三成好了。
回復 17# BigOil

其實當初話得出Diecast嘅~都係得IM3,MKIII同Whiplash MKII。官網仲有講話出Avengers但之後又例牌冇左回事。時至今日仲叫做死唔斷氣都係得MKIII。但問題係白模都未有得睇~希望動漫展有好消息~
出 ironman mark III diecast 點都好過出隻大牛龜
回復  BigOil

Ching, 認真便輸了。信HT三成好了。
fishnchips 發表於 29-4-2014 11:57 AM

我從不全信,講之嘛!但只係果位ching意思好似話係其他會出,但佢都係quote d訪問或報導,咁今次算最update,咁當然以今次為三成可信版本啦!right?
回復  BigOil

其實當初話得出Diecast嘅~都係得IM3,MKIII同Whiplash MKII。官網仲有講話出 ...
C.N 發表於 29-4-2014 12:05 PM

冇咯,d pre announcement係update去keep住d客對佢哋仲期待感,心理戰,所以lee d口水up up下,唔會信!佢哋決定出唔出都係睇市場反動,lone ranger又冇咗,動漫夠成個版棟响度,唔好賣咪收皮,HT出diecast為打其他公司,見造唔起,都可以收diecast皮!我完全唔覺diecast有乜可取!
出 diecast mark III, 正呀~
出 diecast mark III, 正呀~
audiokids 發表於 29-4-2014 12:23 PM

係,之前出果兩隻係污點
老實話,侯生啲嘢都唔係好信得過!
上年話出無頭谷,連版都出埋。
而家連影都未有!普羅米修斯都係!
要佢開訂先係真正堅料呢!
冇咯,d pre announcement係update去keep住d客對佢哋仲期待感,心理戰,所以lee d口水up up下,唔 ...
BigOil 發表於 29-4-2014 12:19 PM

其實我覺得DIECAST都幾OK呀.
老實講,而家iron man熱潮已經退咗
所以大家唔好期望HT會reboot全部IM系列做diecast
出一隻mark iii diecast都偷笑
同埋之後又superman vs batman, 又avengers 2, HT留d力出呢啲都唔reboot IM
老實講,而家iron man熱潮已經退咗
所以大家唔好期望HT會reboot全部IM系列做diecast
出一隻mark ii ...
Bat 發表於 29-4-2014 03:20 PM

完全同意!而且HT Figure熱潮真係開始回落去我最初入坑時!羊群開始散!個未玩過HTge朋友年頭時叫我三千頭都幫佢追隻mk42,但而家問佢話半好多,但話冇晒興趣!
回復 22# BigOil

其實哩家HT應該仲摸索緊新嘅市場策略。一方面佢地避免出一D冷門野。另一方面又要行M型市場,將一隻figure由原本千蚊左右調升到千五千八甚至更高。Diecast只係其中一個手段,我覺得與其他公司冇太大關係(單計Marvel果堆license始終都冇邊間做到HT咁嘅規模),反而令玩家接受被調高嘅價錢先係關鍵。由之前IM3 Diecast到雷電到近期嘅美國隊長set裝同Spiderman都睇得出HT已經接受唔到一隻figure賣千幾咁少。如果話IM3咁多隻都受觀迎,隻隻排隊排到出pizzahut,佢地大可以全部轉哂做Diecast都仲得。否則好似lone ranger咁胎死腹中。其實好似電影咁姐,通常都係睇完故事簡介,睇完預告片觀眾先會決定入唔入場。HT哩家整幾個板,吹兩句水黎試反應風險其實十分低。包括最近果隻大犀牛。
早期 ironman mark 5 定價 1牛3,之後 dx12 batman 都係 1牛5
但近來佢d定價真係進取好多,尤其隻spider冇頭雕都收人1牛3...