Toysdaily 玩具日報

[分享討論] RX 中伏!

拎咗
去精品問,
都唔肯換俾我,淨係幫我交俾睡橫巷等補parts,
唉!都唔知等幾耐先攞得番。。。
大次子 發表於 29-4-2014 02:57 PM

有冇人知邊間舖中sad貨有得換㗎?
大次子 發表於 29-4-2014 08:23 PM

個人經驗: 頑X, 有壞包換, 無貨都會幫你搵製造商跟(不過要同日本跟所以耐D, 如果太耐佢會係第二度買返O黎俾你)
其他野唔講, 佢售後服務係我個人經驗入面最好... (可能反狗城果D都好不過我好少係果D地方買野)
大次子 發表於 29-4-2014 08:23 PM

衰記改左制度之後,我相信間間入行貨既鋪頭都係叫你擺低等...
反而反嘔城會即刻換畀你...
不過價錢自然貴...
我隻野無事,孤仔入不過下次都係檢驗下先
個人經驗: 頑X, 有壞包換, 無貨都會幫你搵製造商跟(不過要同日本跟所以耐D, 如果太耐佢會係第二度買返O ...
riisdi 發表於 29-4-2014 09:13 PM

頑仔good, 爛件即換過一次
    上色超醜件, 都幫手同日本跟過一次
    亦唔會為難你話要單    BTW, 兩次都係死人B記貨!

買行貨基本上係多舊魚...有服務比無服務更火滾
最慘係明明俾哂錢, 又冇得玩, 連睇都冇得睇~
仲要唔知幾時先攞得返
shf 我都試過中左隻 sad貨 kiva emperor, 是甩左隻右手的手較, 在macao, 比較麻煩, 好在最後老闆幫我換返.
頑仔good, 爛件即換過一次
    上色超醜件, 都幫手同日本跟過一次
    亦唔會為難你話要單     ...
zeven 發表於 29-4-2014 11:34 PM

頑X 我試過山口左左/右右X 果D換過一兩次, 都唔記得邊隻嘞... (仲有隻EVA 小腿左左/右右因為太耐先開盒都唔好意思去換 :( ... 在此再次提醒各位早D 開盒CHECK 下 :sad: ) 又一次係師兄頭像隻魔裝基神(普通色版)缺裙甲...

D 甩色果D就會幫你同廠跟... 有次隻限定R魂BANDAI 太耐無回音佢幫我搵過一隻全新O既...

不過最衰唔係樣樣有賣, 有賣又好少貨好快賣哂(死貨除外)同埋比較遲先有... 今次RX 我都係雞旺買... :DD
個人經驗: 頑X, 有壞包換, 無貨都會幫你搵製造商跟(不過要同日本跟所以耐D, 如果太耐佢會係第二度買返O ...
riisdi 發表於 29-4-2014 09:13 PM
我在超x玩具, 都係有壞必換!上次最好服務係隻Jojo, 買咗大半年先開盒單早沒了,但發現臂原來粉碎了!我即管去問下,佢都肯幫我開單去代理換過隻(不過代理搞,等了個幾月)
B社真的十分不知所謂!

人家 good smile 比B社細,不過QC一流又用心做。
我入多過 200只 Figma  ...
fktuen 發表於 28-4-2014 01:53 PM

不, 我就試過買某用拳頭交談的魔法少女figma時遇上跟樓主一模一樣的問題....
終於攞得番, 足足等左2個月先有得玩,
攤到凍哂, 人地玩完擺完放埋, 我先至有得玩, 真係超on9,
下次一定唔會去呢度買野~
笨大缺件情況一向有,不過唔多,真係睇彩數 . . .
師兄今次真係唔好彩 . .. 買張六合彩踫踫運氣或者搵得翻本 ~
點解唔拎去換???
{:1_222:} 這次shf rx好似qc唔係幾好,小弟都中伏兩次,在Amazon換了第三盒才無大的qc問題……
點解唔拎去換???
ben1982 發表於 4-7-2014 11:15 AM

樓主已經換左, 只是BANDAI ASIA要求之下, 瑞記和零售要跟住做, 冇得即時換返畀客.
http://www.danielco.com.hk/tamashii/index.html