Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] First Glimpse of Hot Toys' 1/6th scale Rhino Collectible Figure

講真,HT連呢隻大嘢都出,除咗為齊三個敵人、
Show一下HT幾有實力去挑戰其他玩具廠做唔到嘅壯舉之外,真係唔知為乜。
坦白講我估呢隻犀牛,就算唔係被秒殺,戲入面都唔荒有咩突出重要表現去吸引人買,
角色已經輸人一截;再者本身咁大隻啞拃,先當HT目標唔係香港:
呢啲玩家多數都係住幾百呎單位豆腐潤細屋,而係屋企大把地方任放嘅外國玩家,
但係咁大隻個價一定唔平,如果三四千港紙起去買一個曇花一現嘅奸角,
我估除非對TASM同犀牛人很有愛的,都唔會入埋呢隻巨物。
最後,如果HT連呢隻都出,不如出1/6 The Bat一定有更大市場,
而且突然覺得HT選擇出鐵芒果、Igor嗰兩隻巨物係合理得多,
如果為系列角色齊人,不如重新考慮下被HT你忽略嘅THOR 2、TDKR未出嘅人物啦。
唔開訂住係咪試緊玩家評語?
我比HT的留言係呢隻大野唔會多人想要
樣衰又大舊,有愛都唔係咁訂
很多睇完戲後話他沒有戲份!!!
mcdonaldsmark 發表於 2014-4-25 21:18

個個壞旦都差不多, 犀牛算係咁了, 犀牛甲幾爆.
有咩唔滿意, 怪導演啦.
Mad!Mad!Mad!
紅星標誌,又短手短腳,是否在嘲笑我們中國人?
玩物大志 發表於 25-4-2014 10:14 PM

粒紅星底下有俄文的,相信是前蘇聯而非我國。

回復 13# 任俠

呢位演員在北美一向屬四五線, 如果出頭雕就真係壯舉, 因為HT出親既都有d名氣... 但以完整性來看, 如果對價錢影響不大, 有好過無。

除了一味大隻, 希望多d detail位及機關配件, 增加可玩性, 重有現在官圖上色麻麻, 沒有展現到如 Wiplash II 於不同部位的金屬質感。
回復 47# SNAKE.7

可能想先睇下市場反應, 想唔想有頭雕, 同睇下有多唔多ching話幾多錢都入才定價.
要睇埋部戲先算~~~
犀牛人變鐵芒果。

Sony明玩野。
唔知有沒頭雕呢?
trevor2010 發表於 25-4-2014 05:18 PM

見圖心口有人頭喎・・・・・・・・・・・・・・・・
千七度都會入,太貴就唔考慮
你地唔好自打嘴巴啦,成日話HT淨係出Ironman好悶,依家出隻冷門野,又話不如出返D熱門角色。
我個人就覺得HT今次出Rhino既目的係睇好Sony每年推出一部蜘蛛俠電影系列的計劃:Sinister Six (2015)、The Amazing Spiderman 3 (2016)、Venom (2017)。如果Sony可以模仿Marvel打做出好似Avengers咁成功的電影系列,相信戲份再少的角色HT都有條件出 (如Agent Coulson同外星人)。
雖然Rhino在漫畫不是Sinister Six成員,但Sinister Six電影可能將Rhino當作其中一員。加上有部份玩家就係鍾意儲哂整套角色才滿足,所以Rhino都出得幾合理。
呢隻野真係2000樓下左右先會覺得有人買,土豪巨富除外
咁大件,二千尾至三千頭無走雞:78:
回復 56# long

咁你咁駛考慮啦,2800走唔甩,我估要3000樓上添。