Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: MAX

[玩具攝影] [十萬火急] 真●英雄

我今日去左金魚街間玩具鋪睇,真係幾吸引,其實價錢都ok。eb果套係得副ba好啲,其他麻麻
KKKJH 發表於 26-4-2014 10:53 PM

d人話呢套嘢以前$350,我睇見而家個價同以前比真係爭好遠,你話佢$700我都會買,就算係$980,除非個公仔頭雕係enterbay或hottoys質素我即買!(都冇咩可能)
d人話呢套嘢以前$350,我睇見而家個價同以前比真係爭好遠,你話佢$700我都會買,就算係$980,除非個公仔 ...
木村拓哉 發表於 26-4-2014 11:05 PM

其實學樓上 HAHA_muse 師兄所講, 呢套的確陳年舊物,印像中應該15 - 17年咁上下,果陣適逢電影有十萬火急,電視有烈火雄心,中左消防員毒的小弟當時仲係學生哥一名,雜誌報紙上見到呢套figure 報導,金輝玩具出品而售價好似要5xx -6xx 左右,簡直開心亦十分想擁有,但當時無能力買屋企人亦唔批准買,到最近買左 enterbay 救火英雄,亦好 surprise 遇返呢套figure 竟然仲有得賣,諗都唔諗就馬上買左了,遲d砌個二人小隊圓夢!
回復 32# fai0202

的確有十五年,當年我都入咗一套一直收咗喺床下底,近排見有師兄自組十萬火急搞到自己都想組返隻!

其實呢套衫重點係副BA,防火衣冇咩Detail位,搵人車唔太難,皮帽亦唔難搵,但副BA已經係淘汰咗嘅雅佳219,返出機會不大
今日我帶個friend去買呢套figure,見到而家得番一套,不過如果買唔到可選擇買消防制服套裝,有齊兩套制服同鞋襪都係$98,我當初見個價錢咁平買消防制服套裝,我知道出便買仲貴幾倍!
令我我個friend問個消防figre body拆唔拆到個頭雕出來?

當日我$98就已經擁有呢兩件消防制服,抵玩,而家應該仲有,好彩俾我發現到,如果唔係我係出便俾人呃咗錢捱貴嘢!

Max大想請教吓你用咩body?
Max大想請教吓你用咩body?
haha_muse 發表於 8-5-2014 08:52 AM

用 HT TTM21 ,另配可動手指的手掌。 ^^
回復  KKWai

金魚街上新世紀商場行人天橋口旁
入到鋪頭最入玻璃櫃最下果格
haha_muse 發表於 25-4-2014 10:40 PM

Thank you Ching, I will go and see :43:
回復 38# MAX

唔該你MAX大∼