Toysdaily 玩具日報

查看: 5124|回復: 30

[個人收藏] West Coast Avengers~ (後話)

其實呢套野都出左好耐, 一路都想入黎玩, 最後"機緣巧合"之下, 終於都入左:

開盒玩玩下, 發覺對3.75" O既熱情好似番番黎 : :!

隻WARMACHINE 係用令令地O既銀色, 唔係就咁白色上油; 亦冇偷工減料拎走D EFFECT 件, 算做有番D良心。MOCKINGBIRD O既面具LOOK 亦都好穩陣冇出事。

HAWKEYE 又搵左好耐, 而家終於都有~ (孩記死都唔出CLASSIC HAWKEYE 新模, 不過見到而家佢D MOVIE 系列, 決定都係唔等好過等.....)

後話1: 原來O係工作地方靜雞雞玩3.75" FIGURE, 真係好爽~ :DDD" />D" />D" />

後話2: 其實呢盒野一路放左淘土個購物車冇比錢, 超過左成年:50: 最後係因為見到有"內地正價"BLACK CAT, 所以就一次過入手.

諗番過去果兩個月, 搵玩具真係搵得幾辛苦; O係百貨公司買到sw 白兵固然高興, 但係black widow 事件(同埋 hot wheels.....) 真係令人好火滾, 最後比我諗通左: 就算內地正價同香港炒價差唔多, 我都選擇幫襯內地正價貨, 都唔益你班散戶炒家港蝗~! :51: 原本一人一隻, 好多人都可以好開心自己買番去玩, 你班友為左炒貴幾十蚊要人地跑幾轉都買唔到;玩玩具原本係一件簡單開心O既事, 比你地班友搞到烏煙障氣, 係咪唔犯法O既野, 你地就要攞到最盡??

後話3: 唔係有果D散家炒戶, 香港真係買玩具福地; 請各位堅守陣地, 寧可O係淘土正價買, 都唔好幫襯D散戶炒家~
以前買玩具就咁系屯吉屯斗入就ok, 依加下下都要網bid, 再唔係要落埋旺角掘金咁款...{:1_207:}
呢set我都考慮左好耐, 最後都係中未入手~
呢set我都考慮左好耐, 最後都係中未入手~
玩具Kenny 發表於 23-4-2014 12:38 AM

隻WAR MACHINE 係IM MOVIE 2 果時出過, 不過唔夠人快入唔到:help:. 果時覺得3.75" 都有兩個EFFECT 件好正呢. 佢個EFFECT件又唔係手掌放死光果D悶野...... 諗番當年IM2 真係令好多人入3.75"坑哩 (我就係其中一個:x )

見單隻HAWKEYE 入連運費又唔會平得去邊, 如果3隻都冇其實都值得入黎玩下. 而家跌價兩魚左右有3隻算係咁啦... :52:

我都考慮左成年, 係因為對3.75" 熱情冷卻左D, 不過而家又好番D:73:
散戶炒家真係而家玩具迷嘅惡夢 :53:
呢set野我好想要隻hawkeye, 但又已有war machine................

孩記好似已經放棄MU咁, 電影版既3.75"又減關節, 想追都冇得追.
呢set野我好想要隻hawkeye, 但又已有war machine................

孩記好似已經放棄MU咁, 電影版既3.75" ...
bong1234567 發表於 23-4-2014 01:07 PM

你果只係IM2 同模O既黑灰WAR MACHINE? 你真係好野, 因為呢隻當時唔易買架 :71:

新LINE "INFINITE" 都係返炒多... 不過我都有入番兩只支持下~:43:
散戶炒家真係而家玩具迷嘅惡夢
Assassin 發表於 23-4-2014 10:53 AM

早排一個人行斗城, 先見到有個短灰白頭髮四眼阿叔係咁掃HOTWHEELS 林寶堅尼, 法拉尼, 本田落架手推車到, 一個人買6,7 架咁多同款車你仲唔係行街散戶炒家?? 真係好Q憎呢D人, 為左賺果十蚊 (HOTWHEELS 好多款真係賺得果十蚊), 要其他人失望而回, 原本好多人都可以玩得開開心心, 就係比呢D賤人搞彎哂. :53:
回復 8# goldwater

一次過有咁多正嘢? :70: :53:
回復  goldwater

一次過有咁多正嘢?
Assassin 發表於 23-4-2014 03:33 PM

係呀~

由於我上次已經入左架紅色本田 CIVIC, 我拎起睇一睇就放低左. 佢一睇住我行開就狗衝埋去..... 我再轉個頭就見到個阿伯成車都係本田同幾架黑色法拉利
如果HOTWHEELS 出多D量, 成版都係, 我就唔信佢會係咁掃哂D貨. 個阿伯跟本就係炒家, 買哂等人買唔到呢D真係P街O既行為.....

就好似上次隻BLACK WIDOW 咁, 個中年女人已經叫人O係倉到拎左最後一隻比佢, 見我行去個貨架, 驚死比我搵到多一隻又走埋黎搵. DKLM....
PS: CHING 你係咪仲有玩HOT WHEELS? PM可加我WHATSAPP, 下次見到有好野 MSG 張圖比你, 要O既幫你買埋~ :)
回復 7# goldwater

我隻War Machine只係散貨咁收返黎, 冇配件....Infinite Series真係冇乜新意, 諗唔到有邊隻好買.

我都係IM2入坑, 個坑仲掘到去G.I.Joe果邊, 但家下冇野出, 個坑睇怕可以填埋, 專心玩6"算數

我隻War Machine只係散貨咁收返黎, 冇配件....Infinite Series真係冇乜新意, 諗 ...
bong1234567 發表於 23-4-2014 04:37 PM

我都係由IM2 玩到過去GIJOE, 當時信3新開張, D GIJOE 好似O岩O岩出緊最正O既POC 系列, 仲要正價, 正到呢.....
O係果道曾經見到有LOWLIGHT, 不過冇入到, 而家勁後悔.....:die:
GIJOE MOVIE 2 都出得唔錯呀, 我都單入左JOE, BLIND MASTER 同JEXX, 唔好放棄呀~ :71:

STAR WARS O既 REPUBLIC TROOPER 同 GIJOE O既LOWLIGHT 係我O既遺憾呢....

MU 相對容易買...
回復 10# goldwater

我之前比較得閒就有去搵下,而家都係間唔時望下碰下運氣:78:
好耐冇買過車了 :80:
之前見架Porsche Panamera 紅同藍色都無人買,Lamborghini Estoque 紅又係無咩人買 :oh:
你搵開咩車款講低幫你留意下 :65:
POC系列真係正到不得了. 我第一隻入既POC係skydive, 一玩就停唔到手, 跟手追返wave 1同電影版. 果時Shadow Tracker, Low Light, Jungle Viper等等都炒得好勁. 好在淘寶散貨多, 就算原裝, 淘落香港都比炒價平. 有時留意下YAHOO, 啱價又入番, 儲埋儲埋都有一百幾十隻.

MU黎講, 基本上乜款都唔難入手, 就算炒都係貴十幾廿蚊, 差在你比個時條氣順唔順咁姐....

我之前比較得閒就有去搵下,而家都係間唔時望下碰下運氣
好耐冇買過車了
之 ...
Assassin 發表於 23-4-2014 05:11 PM

PMed~ :77: 字數字數字數字數字數字數