Toysdaily 玩具日報

查看: 7039|回復: 17

[玩具報告] 機甲戰記 Dragonar YGMA-14 Gilgazamune

YGMA-14 Gilgazamune 基格諾斯帝國開發巨大Metal Armor

機體使用精神感應系統操控,相比手控反應快速很多,
因此這麼巨大Metal Armor機動力絕不怠慢,
試作型Gilgazamune精神操控系統不穩定,超過一定時間會發生系統失控,
操控者有機會抵受不到系統反沖擊而死,及後精神系統改善安裝於量產型Gilgazamune,
基於安全,每隔一段時間系統會自動關閉幾分鐘作調整,

但此精神操控系統還有一項致命缺點,當目標排列成重疊一直線,系統無法作出鎖定目標
最後Dragonar-1 Custom 及 Falguen Custom利用此弱點擊破最終型Gilgazamune

武器:

胸部16門裝 75mm自動火砲

右肩甲100連裝火箭

腰部:巡航導彈

劇中兵器:青龍刀

額外兵器:日本武士刀 及 直劍 [出自於 Newtype 100% Collection 機甲戰記 Dragonar 2]

體型與普通Metal Armor比相當大隻,機體企得穩固,

但關節活動又不會太差,手前臂多一重關節活動角度大一點,刀劍方面要更換配件,

說到此產品應該是DRAGONAR此系列最後一隻,
huge :@
thx for sharing
靚相..謝謝分享{:1_205:}
{:1_215:}下盤可動如何,師兄
呢隻暈shop 超抵玩 :)

可惜我最終都冇訂到 :die:
回復 4# Mr.九流
同Dragonar 1 Custom 比,下盤非常穏固,腳部可作屈曲提腿
Most of gold parts have scratches ... :*
說到此產品應該是DRAGONAR此系列最後一隻 ...
williamhychan 發表於 21-4-2014 06:13 PM
吓~ :@

機甲戰記仲有好多正機體未出過成品玩具… :help:
我見樓主D post 無咩動作,是否可動好差??
好正,等收貨中。
金到呢:handshake:......................
頭像被屏蔽
金色的涂装好靓,不知这技术是否会用到Metal Build强袭自由的骨架上呢
回復 6# williamhychan

多謝師兄,事關我見你D相片,下盤動作唔多,以為關節唔掂,咁接落黎應該系擔心刮漆問題,個群甲。。。
頭像被屏蔽
依件野好武侍款! :58:
回復  williamhychan

多謝師兄,事關我見你D相片,下盤動作唔多,以為關節唔掂,咁接落黎應該系擔 ...
Mr.九流 發表於 22-4-2014 12:24 PM

當天收貨後快影一張,腳部其實仲可以屈曲90度,刮金漆問題真係小心,

我隻左腳掌甲有些少刮花,但不影響大面積主體外觀

YGMA 14.JPG