Toysdaily 玩具日報

[3A/ threezero] threezero 鐵甲萬能俠Z 預購詳情

鐵甲萬能俠加大師永井豪一定支持,只係希望有多少少配件如飛翼或地台等。
下身真係唔靚。
果然似隻鴨

獨立開多件已經唔洗左右夾...
獨立開多件已經唔洗左右夾...
anakin360 發表於 19-4-2014 06:00 PM

Yes. Such line is totally unacceptable.
睇見下身,我己放棄。:26:
非常差的設計, 垃圾
齋看上半身非常OK

下半身的線條完全同上半身不吻合; 明明上半身都似動漫般較圓潤,
下半身卻完全是正方形, 與上半身極度不協調;

腳較位分得好開, 好核突, 一係你對手都設計成感喇
上半身就保持天馬行空式科幻, 下半身懶係玩真實, 又再次不協調

設計師要機械感無問題, 但上下半身這麼不一致這麼基本也犯錯, 太差勁了吧?
我估個設計師太執著D細部, 結果連基本也忽略了?
要說仲有好多, 屎忽的欄杆太粗喇!
及, 以18米高來說鍋釘怎會這麼大? 這不是8米高的設定

我覺得佢懶係精密, 卻連好多現實的基本也忽略, 或者根本唔知, 人云亦云
投資者/監督見到咁既設計都照批, 自己攞黎賤

好賣的話我會覺得非常出奇

其實大腿接在腰側已經睇落好怪,如果將大腿接在底褲管下面會好睇同合理好多。:47:   本來高大威猛鐵甲萬能侠,而家睇落矮左—折,可惜可惜。:63:
對照一下佐滕拓大師的ex 鐵甲萬能俠,好像ex特別地好看!還不如ex鐵甲萬能俠多買一隻好過。
鐵甲萬能俠太有歷史, 太深刻, 要改到令fans接受吾容易:38:
好唔惦,唔知似咩!:blame:

頭像被屏蔽
the sample display at where
其實開頭聽到個消息都好期待,可惜見到圖片後無晒興趣,
難得攞到鐵甲萬能俠版權,可惜大脾位設計出事,
話是話...隻鐵甲萬能俠大脾位同"重甲侍鬼"一樣都分得好開,
只係"重甲侍鬼"有件衫遮住唔多覺,
今舖threezero真係玩死自己!

上下半身似兩個唔同設計

上手圓(classic),下腳方(點解?)