Toysdaily 玩具日報

查看: 17957|回復: 19

[分享討論] 空王丸∼小鳥來鳥

好耐冇post,希望大家喜歡{:1_228:}

變身小鳥∼∼:57:

人鳥合一:47:

入櫃鳥{:1_228:}
大大上色好正~ 個櫃好吸引∼ {:1_220:}
Ching砌得好靚啊!
可唔可以分享一吓配色?隻金屬藍係用咩油噴架?thx~~~
出左拿??????????????????????
上色一流,我都係買呢個櫃。
移POST前留名~大大技術真好, 次次睇都覺得上色上得好正
Ching砌得好靚啊!
可唔可以分享一吓配色?隻金屬藍係用咩油噴架?thx~~~
BoAkawaii 發表於 16-4-2014 06:25 AM

都系銀底加透明油 。另外白色就有陰影。不過可惜噴油時手有天拿水抹花左胸口一點黑色:69:
都系銀底加透明油 。另外白色就有陰影。不過可惜噴油時手有天拿水抹花左胸口一點黑色
BanDaiGX 發表於 18-4-2014 01:00 PM

唔多覺眼啫~ 已經靚過Robot魂d製成品好多啦~

想請教吓Ching隻透明藍係咩油?因為我試過用Tamiya同Mr. Color隻透明藍,但係都好淺色,冇Ching隻咁深色,噴多幾浸效果仍然唔似樣,Ching可否分享用咩牌子油同幾多號?thx~ :64:
唔多覺眼啫~ 已經靚過Robot魂d製成品好多啦~

想請教吓Ching隻透明藍係咩油?因為我試過 ...
BoAkawaii 發表於 18-4-2014 02:17 PM

系限定版個隻透明藍 約70∼90元個隻 比一般大支少少。透明紅就一定要買E隻。試過透明藍可以選擇平D 大陸個隻限定透明藍大約20左右。其實噴多幾次先有色。我用E隻就超光澤。
nice bird  :71:
系限定版個隻透明藍 約70∼90元個隻 比一般大支少少。透明紅就一定要買E隻。試過透明藍可以選擇平 ...
BanDaiGX 發表於 18-4-2014 03:59 PM

Mr. Color有出一隻叫限定版透明藍?太耐冇砌模型,真係唔知添...

呢隻透明藍係咪噴罐?定係一支油要用噴槍噴?

請問有冇型號?

邊度可以買到啊?旺角千x達?雞旺地庫?thx~~~
回復 11# BoAkawaii
雞旺地庫有 不過提議用大陸個隻藍 紅色線買日本既 因為大陸個隻已經好靚 而且平50
回復  BoAkawaii
雞旺地庫有 不過提議用大陸個隻藍 紅色線買日本既 因為大陸個隻已經好靚 而且平50
BanDaiGX 發表於 18-4-2014 04:57 PM

多謝Ching指點迷津,小弟搵咗呢隻透明藍好耐,溝又唔知點溝出嚟,好彩有現成,唔該晒Ching~
good stuff very nice
上色一流,我都係買呢個櫃。
馬仔 發表於 16-4-2014 07:44 AM

Billy櫃:shy: