Toysdaily 玩具日報

查看: 5844|回復: 11

[玩具攝影] 外拍處女作~~DX 轟雷神 & SHF Gouraiger Set !!

今朝太陽十分靚~~~
於是就膽粗粗試下想試好耐的外拍~~
諗起就興奮~~原來真係好好好好玩~~~~
又係果句~~新手外拍請輕插~~

講返玩具~~
DX 轟雷神戰車是後追的~~
事關早排中了忍風毒~~又見原來10年前的DX合金原來咁靚仔~~
所以就特意從日本Y拍bid返黎~~諗住日本仔玩玩具應該會好錫住...
所有接合位應該無咁易爛......點知.....原來都係一樣......已經爛左好幾個....
可能...真的是太舊了.....
不過外觀上的確好靚仔好新淨~~所以算啦~~
反正我鐘意戰車型態多過機械人型態~~所以唔合體都無所謂啦~~~
加上原來以前的DX真係好重手~~依家的全膠宴真係買唔落手....
唔講咁多~~~去~~~~圖~~~~!! :43:

跟住就到SHF Gouraiger Set~~~
呢兩兄弟真係好正好正~~
啞面配色~~感覺不再一舊膠~~
最欣賞都係個頭~~真係好仔細~~額頭徽章雕得清楚上色又靚~~
仲有好鐘意佢地修長既身型~~真係好好睇~~
要大讚就係所有關節都好好扭好有力~~
特別係腳踝關節靈活度高~~接地性一流~~!!!
配件手型夠哂多~~要擺咩動作都好得心應手~~
更重要既係價錢比起其他既戰隊魂限都要平~~~
總之~~真係影得好開心呀~~~~~~:love:

我知最近大家既注意力都係哂勇者王呀Kabuto呀真三一度...
黎黎去去成個版都係呢幾樣野既post...
雖然小弟影得唔好又重味精...
不過都希望可以影下d冷門野~~令個日系版多返d新鮮感~~
希望各Ching可以不吝賜教~~
小弟獻醜了~~~
多謝欣賞~~~~~~~~~~~~~~~:64:
轟雷神好正{:1_208:}
外拍好正.....轟雷d色也特別醒神:71:
竟....竟然....做左精華...!!!!?????
OMG!!!!!! Thank you TD~~!!!:love:
竟....竟然....做左精華...!!!!?????
OMG!!!!!! Thank you TD~~!!!
irontuba 發表於 16-4-2014 10:31 AM

有心機影相 又有文字解說當然值得 精華 la ... 如果有埋 旋風神 就更正 la :shiny:
回復 5# Vince

其實~~SHF 忍風三俠都有入~~
難得TD大大的鼓勵~~下次得閒再用心影埋佢~~
不過經轟雷神一役...都唔取再入舊DX了....
免得又呢度爛果度爛.....
全新又上天價..........免了免了.............
當年忍風同百獸都好正, 而家果d................ 全膠, 冇晒質感.

今年碌火車仲............... :72:
回復 7# good886

無錯!! 百戰系列我都好想後追...但個價真係嚇死人....
今年果碌野.....算把啦.............
回復 6# irontuba

可bid d日本2手....有時一堆堆咁放...會等到好野:77:
超級戰隊!! 仲要係外拍!!! 超正!!!! 怎能不支持!! :35:
回復 9# 老文

老文兄...呢一對轟雷神就係bid 日本二手的..
可惜....都係一樣....:die:
回復 10# Jono@行星試相館

多謝Jono兄支持!!!!
小弟嘗試外拍的最大原因都是因為Jono兄的圖太毒了~~
以後多多指教~~~!!!!!