Toysdaily 玩具日報

查看: 10871|回復: 26

[玩具攝影] 近期好Hit的一位愛國者和他的好朋友,同場加映一位有錢人和想刺殺他的僱傭兵

我係講緊Captain America同Winter Soldier :) 呢兩隻近期大熱,同一頁已經有好幾個post,我今次嘗試拍出獨特電影感,希望大家未看厭~

自從出電影造型以來,呢套潛行裝+藍盾真係莫明奇妙地好吸引到我,可能因為我本身唔係漫畫死忠fans,覺得原本隻紅藍色如果套用係現實中略嫌浮誇,呢set全藍色潛行裝備比到一種"恰到好處"既感覺我,所以當時電影未睇就先入了這一款CA。又因為睇左呢度一個repaint CA Infinite Series的post,雖然我無咁既本事,但都被佢啟發左我repaint番的扣位,面罩部份上番少少黑色,面相油番唇色,力求接近電影內造型

之前無諗住入WS,因為實物對我很不吸引,尤其係頭雕。但睇完套戲,覺得幾好睇,覺得WS都唔錯,所以入埋。話時話今次入呢兩隻最好就係大把貨,唔使周圍撲食炒價。但呢隻WS買番來真係覺得有需要攪攪佢,主要都係油番d扣位,衫褲鞋+頭髮做左少少洗塗,睇落深色d,Bucky頭洗走多餘黑色,眼珠加一兩筆,油番唇色。(其實戲入面呢個煙燻妝look只出現過一次,其餘露臉時間都是無煙燻妝的) 不過頭雕個樣本身太善良,唔夠惡,點油都係有點美中不足
孩紀最錯就係幫WS配左把極核突的紅色"科幻"槍,仲要係戲入面無出現過,呢樣我唔會接受,所以把槍我已經掉左,我用Medicom Old Snake把槍仲適合,起碼戲入面真係有,不過黑色

最後嘗試將個盾改戰損+甩色效果,但經驗不足,效果未係最理想,不要臉分享...

最近剛好也入了Arkham Origins Deathstroke, 很高質的一款figure,自己很喜歡,為免開新post,係呢度一次過分享埋 :)

也入手了魂Effect,順便試下,但set pose真係要花點心機

好正!
等我有時間都試下油下先
不過師兄,想請教下你點油?
例如用咩牌子或者顏色型號既油
可否詳細指教一下
小弟對油油真係0知識
共同研究的成果{:1_220:}\

我係講緊Captain America同Winter Soldier  呢兩隻近期大熱,同一頁已經有好幾個post,我今次嘗試拍出獨特 ...
kevchan1103 發表於 14-4-2014 02:49 PM

請問師兄係邊到入隻DEATHSTROKE@@?
好正!
等我有時間都試下油下先
不過師兄,想請教下你點油?
例如用咩牌子或者顏色型號既油
可否詳細指 ...
quincy 發表於 14-4-2014 02:53 PM

真係唔敢指教,我自己都係唔係好識,其實我都油得衰衰地,你都係問d模型高手會好D
油我係用雙星XF-1黑色同X-11銀色琺瑯油,純粹只係因為屋企有,但唔建議好似我咁大面積用,因為好易甩
唇色我用粉紅gundam marker
請問師兄係邊到入隻DEATHSTROKE@@?
cmf12 發表於 14-4-2014 04:21 PM

是樓上位edmondphk兄上星期幫我在cwb metro入的~
真係要多謝佢
回復 3# edmondphk
:71:
真係唔敢指教,我自己都係唔係好識,其實我都油得衰衰地,你都係問d模型高手會好D
油我係用雙星XF-1黑色 ...
kevchan1103 發表於 14-4-2014 05:32 PM

那請問你所指的雙星XF-1
Arkham Origins Deathstroke 請問係幾寸
What a cool post must add marks for support.  :)

I haven't time to write a report for WS and share here for support. :)

Marvel Select vers.

ching ..拍得好....簡單又直接的PS 我最愛 :71:....( 太多特效小弟反應唔like)

我最愛呢張:handshake:

頭像被屏蔽
:handshake:......好猛啵:71:
正到漏∼∼∼∼∼∼∼{:1_231:}
好有動感......:handshake:
Arkham Origins Deathstroke 請問係幾寸
0din 發表於 14-4-2014 10:02 PM

6" DC Collectibles