Toysdaily 玩具日報

[詢問] 想請教HGUC及MG獨角獸高達的問題

去年出過HGUC獨角獸FA

我能不能用番FA果抽武器套在較早前出的HGUC獨角獸DESTROY MODE從而得出紅骨的FA獨角獸D-MODE?

MG的老獨FA VERSION KA, 是否不能砌出U-MODE時的FA狀態,
因為我從未見過有關相片

回復 1# 熱狗OO

你兩句都問得唔係好清楚....不過我照答D我知的野先..:60:

HG Unicorn FA U-Mode + 紅D-Mode 就唔太知, 因為FA 綠D-Mode未出冇得對比
不過咁mix法起碼要買2-3隻 紅D-Mode, 因為個你要2-3個 紅D-Mode盾

另外, MG Unicorn FA已經係用緊OVA version(即改良ver本體)
MG Unicorn FA不論D-Mode同U-Mode都可以FA化
hguc獨角FA果3個盾係變唔到形的,成抽嘢套落hguc D-mode度你會少左2個紅骨盾
唉呀的確是... 我唔記得有三個變左形既盾...

我無買過HGUC老獨, 本來見綠骨FA都諗住入

但一睇OVA預告原來FA最後都係配紅骨的, 估計劇情到變綠骨時D裝備都打到甩晒

即係綠骨FA呢個設定係完全搵苯, ROBOT魂有紅骨FA但好貴...