Toysdaily 玩具日報

查看: 15571|回復: 20

[Hot Toys] Hottoys Man of Steel 超人鋼鐵英雄 (ok多圖,因為太靚啦-v-)

呼!
呢隻超人真係靚到好難冷靜落黎。

講番套戲先。係就係好睇,但滿足唔到我地對超人 reboot 既期望.....不過!戲裡面既衫就好靚。

十個有九個都認同超人呀爸套金色戰鬥甲好靚。但偏偏 hottoys 出件袍。嗯,雖然著袍look 係比較可以代表 Jor El 理想家既 character。

而超人呢件係戲裡面唔算太標青,但hottoys做到還原度 101%! 連d CG反光 effect 都做到出黎呀大佬!!!

個頭雕99% match (其實靚仔左) 之餘連個 determination 既神髓都有呀!!!!! (我的女神 yulli啊)

雖然有師兄高手post過靚圖,但請容許我到 share下!

'You are a monster zod. And I'm gonna stop you.'

連d衫既紋都立體咁整到出黎wow

隻眼珠好有神。

忍唔住影左好多幅大頭,因為個頭雕同上色真係好掂。The level of details is outrageous!

霸氣啊....

仲有呢個stand。又有氣勢,又好用。擺凌空既pose非常自然。

配件有手同個S 1/6 同 1/1 token. 不過不失啦。唔影lu~

好喇。讚左咁耐,都有野彈。

首先,件衫 -_-'' 擺左個個pose之後d膠痴住左。好小心嘗試分開結果都爛左 :(

第二,太高啦,按比例成米九有多。

最後,其實心口個S比電影既低左。不過就無傷大雅既。

總括呢講呢隻都算好好玩,超級好睇,入得過。
其實唔係個S低左,係個領位高左,樓主有興趣可以自改,我都改左,改完後仲正
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
呢隻Body造得好靚好大隻,用心!

件戰衣紋理細緻,令人欣賞。

件斗篷係唔夠貼膊,不過整體性價比好高,忍唔住後追!
我都啱啱bid咗隻,出得好正又唔駛食炒價~
呢隻膊頭位好拱
見有師兄自改
改得好正但我就覺得過程好複雜
無膽自改
iwillneverlose 發表於 13-4-2014 12:49 AM

原本都唔覺。但俾ching講講,而家cannot be unseen :(
頭像被屏蔽

oh. that is not cool...:(
呢隻好嘢嚟。只係美中不足的是: 因比例問題,與之前出的TDN蝙蝠俠合照時明顯大了成個碼………………感覺好怪:26:
件衫物料係咪同amazing spiderman一樣:36:
回復 10# Macross長谷有洋

i know right! How would I know they are so sticky!...
回復 11# 白少一

係呀。要擺開d或者擺飛起pose lor -0-
回復 12# rx78man

Not sure. But look the same from photo
頭像被屏蔽