Toysdaily 玩具日報

查看: 5530|回復: 20

[個人收藏] 《胭脂扣 陳十二少》 & 《Iron Patriot》

分享一下今個星期入手的兩個高質Figure,第一隻係EB 陳十二少 哥哥, 頭雕真的非常好!! 一眼就認得出!!
我覺得係市面上三個哥哥頭雕之中, 最似o既一個!!
衣服物料都算輕, 令哥哥著得好自然, 無一般人偶衣服通病, 超厚令到不停彈起....
木椅非常正!! 造工一流!! 打開盒時有一陣木香味傳出~~

因為最近太忙, 只能夠用相機仔隨便拍, 希望師兄們唔好介意....

至於另一隻愛國者, 同之前WAR MACHINE MK II 差不多, 合金無令人失望!! 非常重手!!
而且咁短時間可以改良可動性, 都見到HT 有Heart 去令到IRON MAN 系列更加完美!!

不過可能之前WM MK II 換得太勁o既關係, 呢隻愛國者花到不得了!!
全身上下所有地方都加左刮花o既效果... 大家都知點解啦...

但仍然希望將來HT可以以合金重製MK I 至 MK VII, 一定好正!!

因為太多大師出左好多靚相POST, 我就唔獻醜了, 隨便幾張吧...

多謝欣賞^^
nice pics! thanks for sharing{:1_208:}
頭像被屏蔽
你影到哥哥神態好自然
隻愛國者花哂都好嘅..至小今次我玩得放D,唔怕MK2,我要就住就住驚花
回復 4# hawker

多謝師兄支持^^
我鍾意幫Figure set 一個比較自然,像真人嘅Pose,
令Figure 望落去更加像真~
回復 4# hawker

另外愛國者已經發現有少少問題了,就係心口燈只要入電,就算熄左制,心口燈會微著……
琴晚著左成晚… 唉……
我看到的,祇是價格的落差!愛國者$1930 哥哥$1488。:50:
哥哥好正!若再暗D就更有味道。側光暗1/3面。

若有師兄雕到咁都話唔似的話,真要恭喜佢,年中慳唔少。
回復 7# 黃金獅子座

哥哥我買$1330^^
反而愛國者當時太快Cut,俾多左4魚後追首日單……
2隻相差1牛呀…
回復 8# ilove12inch

唯有用App 調

好多師兄要求非常高…
呢個哥哥我收晒貨~~
回復 10# kimlam

話唔似嘅根本冇入,甚至乎未見過實物,再可能連胭脂扣都未睇過,我聽過好多年輕人話EB兩隻T2冇忽似,佢下一句係話未睇過T2
回復  hawker

另外愛國者已經發現有少少問題了,就係心口燈只要入電,就算熄左制,心口燈會微著……
琴 ...
kimlam 發表於 12-4-2014 12:00 PM

真?我要今晩留意下先。。。thx 提點
哥哥唔錯,但條頸好似長左一點點~
KIM 兄呢排入個不停BOR~~~~~~~~~~~~~~

回復 13# E神
講呢D~~~~~~
大家咁話啦~~
應該係話,HT 同EB 最近不停派野……
回復 5# kimlam

個post自然d係更真, 但唔同款擺得太密來display便唔真實la...
例如超人旁會出現ironman機械臂嗎?
可以像SB每款給予多d空間,有各自獨立既電影世界觀