Toysdaily 玩具日報

查看: 11682|回復: 30

[改造交流] Kamen Rider Girls 第5輯 鎧武 On Stage x Kumik 13-31

先多謝唔少師兄既支持.
今次Kaman Rider Girl 同之前玩Obitsu 唔同,
由于Kumik 出左D有 quality 既女頭雕,甘好我又有個HT Body.
新Series既 project 開始, 由Obitsu轉到寫實  ^ ^
Kumik 13-31, 頭好唔錯, 但要改短接口, 否則有長頸鹿問題。
之后係潤色, 子華哥話: 女人唔化妝冇禮貌。。。  
小弟用乾粉彩、油粉彩、素描筆去化妝,但小弟只係入門階段. please comment 下.
另外頭髮都玩左3日, 好多時 Figure D仿真髮唔貼服,由于唔夠重量。

只用水效果唔好又怕D衫移色, 大家可以用髮泥, 之后先加DD水。

鎧甲仲係大膠切切切, 但D色要上過,成個 figure, 玩左成個月。。希望大家多D意見 & reply。

Lock On!!

Previewing >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Before Make Up

After Make up
Really cool modification !!!! Support !!! Please post more !!!
正呀, CHING, 寫實版更索!
我都覺得KUMIK 頭雕唔錯, 只係偏貴
真係要like下~~!!!
索到不能!!!:46:
又有正野睇{:1_221:}
ching 可唔可以post d 乾粉彩、油粉彩既實物黎睇下?

同埋ching d 舊post講既大陸頭雕師資料, 可唔可以e俾我, 我未夠級出pm
w_ho74@hotmail.com

thx x 100
正!   頭雕化妝後好靚, 整體也性感有型!
{:1_208:}{:1_208:}{:1_208:}努力呀!
不錯喔!套緊身衣自己另做?
我個人比較中意未上甲前造型:)

上甲後都是OB頭比較襯:shy:
好正。。唔好著胸甲正好多。。或者cut 甘d 甲好d !!
excellent~~~~~~~~~~~~~~~
未上化妝前皮膚偏白,化妝後皮膚較接近膚色,上妝上得很好不似第一次替人偶上妝。
回復 3# mugfei

Thanks support
Kumik HK价好似3.9魚左右, 但問題係冇貨。
呢個价同HT拆件差不多, 冇license下的確貴DD。
所以只精選入手 ^ ^
回復 5# w_ho74

Wizard 大陸頭雕師已冇做了, 以現時的新技師 vs 品質。不如日拍好啦, 有時5000円楼下都買倒好野。我已好耐冇contact大陸頭雕師了。

乾粉彩、油粉彩 google check 下就有, 乾粉彩 長方條型冇紙包, 油粉彩 圓條型有紙包
平平地去文具鋪,20-30蚊就有。D色想pro D 自然D, 可以去買真人既粉底。但要70-80蚊單色。

Also Check "粉彩 頭雕" 有教學。但只用乾粉彩。
另小弟自己用素描筆 5B 以上, 用啡色劃眼眉, 黑色劃眼線。教學就check下真人化妝D片。
眼影我就去sasa買真人既三色80蚊左右, 粉彩冇閃亮效果,我D想拍唔倒效果但實物上有閃亮眼影效果 ^ ^
回復 6# ycjack88

Thank support, 有化妝面部層次感强左,如Kumik的前作, 化妝后效果明顯, 遲D post比大家指教下。