Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 舊物新影!!!!—FORMANIA SAZABI 沙煞比 胸像 分享玩評報告

我除了喜歡玩郁得既公仔之外,對於高質素景品都好有興趣
,今次特意把已經買左好多耐的SAZABI胸像做一個玩
評報告,希望大家可以欣賞一下優秀的高達產品
足本報告及其他玩評報告,可到小弟的FACEBOOK 玩具BLOG:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops:64:

正面一看~

只有上半身的胸像,賣點就係正到飛起,機械感極強的DE
TAIL位,真係真係好正呀~~

底座有番咁上下份量,令到公仔可以好穩陣咁DISPLA
Y

正面睇未必見識到何為DETAIL,背後一影就睇哂了~

好多野都有可動性,包括呢個噴射器~

底座腰位有可動性,可向前同向後~

背包可以稍稍向後郁,跟主機稍作分離,入面D DETAIL位好豐富~

背包既可動性都幾高下~左右,上下都郁得~

噴射器可以打開的~浮游炮叉電位可以打開,可以簡單地將六隻仔放入去~

到玩下個頭先~

個頭分幾層設計,先係頭頂,中間有駕駛座,然後有可動的
監察鏡頭,而下半的口部可以向下拉

打開哂就係咁了~SAY HI

之後都玩「脫甲」先,好多甲都可以除下來~

心口好DETAIL~

不斷拆~

唔知有沒有地方未拆了~~

呢隻野,係畫龍點睛之處~之前隻NU GUNDAM有整備人員,到SAZABI就係成隻機仔了
~玩下玩具劇場先~

整番件肩甲先~

努力工作~

再整胸甲~

再裝浮游炮~

一粒一粒咁整~

最後一粒~

得左~

到最後整埋個頭~

大功告成了~~~振臂高呼呢下,係我加入去的~~哈哈~
~很有庖丁解牛之後既感覺~~

只有優點,沒有很大缺點的一件玩具,真的,這才是成人們
該玩的玩具呢~~
如果說缺點,就係個別位置上色處理得唔係太好,但都只係
好少地方,不影響大局~
不過,有一點可惜,就係出玩SAZABI之後,就再沒有
其他胸像出過了(番賞個D唔計啦),希望其他機體會可以
好似呢D高達咁,出番個胸像,等我地做FANS可以繼續
玩下去~

足本報告及其他玩評報告,可到小弟的FACEBOOK 玩具BLOG:https://www.facebook.com/ki0079.robot.workshops:64:
:34:貴到飛起,屋企要有咁既位擺就ok,又要注意防塵。。。D位咁detail,入塵仲難打理
Ching個玩評同個劇場都好正:71:
SAZABI同HI NU我都有買⋯⋯但無地方放出黎:49:
我都想笨大係呢個系列出多啲其他機體⋯⋯奈何FORMANIA系列已被打入冷宮了:56: