Toysdaily 玩具日報

查看: 4824|回復: 26

[改造交流] 超人.鋼鐵英雄 Man of Steel [劣圖數張,敬請注意]

之前已經有兩位大師為呢款超人製作左更貼近電影中嘅戰衣,而小弟呢套係由甩得古大師進行改造嘅,加上由外地玩家Tony Mei製作之斗蓬,完美地呈現呢位新一代超人,請大家細心欣賞...!!

以下圖片特別鳴謝:沉默是柑大大為小弟製作特別效果.....!!

謝謝欣賞...!! :64:
靚圖 !!!

套衫隻色終於係電影果隻喇 !
超 like 件披著得好貼服, 師兄手工一流 !
FB like 完,呢度都不禁要Like多次!!
鬼斧神工!!
套戰衣及披風都非常接近電影~
加埋咁靚嘅背景,無得輸啦:71:
Dream兄真係好手藝!!!!!超正,真人一樣
正爆∼∼∼∼∼∼∼
個BODY既色更接近套戲, 件袍既接口位好貼服, 頭油完就更像真, 十足電影POSTER~~~ 好勁.
好靚好有氣氛,多謝分享美圖!{:1_223:}
頭像被屏蔽
回復 2# Boris_C

今次亮點其實係件Cape同件戰衣重新噴色,Tony Mei將肩上舊野拆出之後,成個膊頭更加靚...加上佢件Cape嘅用料,真係比HT好好多倍,如果大愛呢個新超人,呢件cape一定要買...!! 真心推介....!!
回復 3# kimlam

多謝大大支持...已經盡力將D相完美呈現,希望你會繼續支持...!!
回復 4# hmsam76

謝謝讚賞...因為大愛超人,所以花盡心機去整好佢...!!
希望你會喜歡啦...!!
回復 5# darknight

嘩....好耐無見師兄你入黎留言支持喇...突然又感到充滿力量...!!
多謝你抽空支持...!!
回復 6# anthony.wan

原裝超人膚色過於黝黑喇...剛收到第一個諗法就係放左佢...!!
後尾把心一橫,誠邀甩大師出手襄助,至擁有完美戰衣...希望我重油嘅頭雕,唔會令甩大師件戰衣失色啦...!!
一直以來,好仰慕柑大大的拍攝同PS技巧,所以就偷師學下點整,當然不能與大師相比,但個人覺得效果都算唔錯...有待進一步發展啦...!!
回復 7# mcdonaldsmark

謝謝你支持....!! 我一定會繼續同大家分享作品....!!
回復 8# jerry1023

如果帶到電影個感覺俾大家嘅話....都算係你白費心機喇...!!
謝謝支持...!!