Toysdaily 玩具日報

[詢問] 好愁,畢地疑問

請問呢支畢地可唔可以用呢隻THINNER溝稀?
因為第一次買呢隻THINNER

不如用原子灰{:1_197:}:47:

牙膏形畢地, 吱出o黎已經用得, 唔需要任何 Thinner 去稀釋~

X-20A , 用o黎稀釋田宮水性油的(招紙上面已經有標示), 應該溶唔到 畢地~

BTW,  如果你真係想開稀支 畢地, Mr Hobby o既 油性開油水可以~  :)
牙膏形畢地, 吱出o黎已經用得, 唔需要任何 Thinner 去稀釋~

X-20A , 用o黎稀釋田宮水性油的(招紙上面已經 ...
goahead 發表於 23-3-2014 10:44 PM

:help:
唉!今次當買個教訓,好彩我仲有水性顏料,
岩岩上網都搵過一D資料,水性顏料用得著,但三十幾蚊買支野有嘰肉赤
BTW THX 師兄解答
不如用原子灰
冬暖夏涼小恐龍 發表於 23-3-2014 10:39 PM

我差唔多成十年冇砌模型,所以好多野都係停係十年前:26:
不地要天拿水開 孖星有出天拿水(Lacquer Thinner) 黃色蓋

或者一般 Mr Hobby 嘅 油性thinner 都得
不地要天拿水開 孖星有出天拿水(Lacquer Thinner) 黃色蓋

或者一般 Mr Hobby 嘅 油性thinner ...
RoyFocker22 發表於 24-3-2014 12:41 AM

原來星星有出架@@
我搵日睇下邊度有先,THX師兄