Toysdaily 玩具日報

查看: 9186|回復: 11

舊相重拾3:遊日臨走前可以一逛的精品/玩具店

東京站內的八重州地下街有好多精品及玩具店架!日本各大電視台都集中在此開精品店,什麼宮崎駿系列,小丸子、飄零燕、大長今動畫、我們這一家等等產品都有,合不合心水就因人而異喇!最好就係臨走果日上午來此地,因為呢度d舖頭算係早開。

相關帖子

thanks news!
頭像被屏蔽
原文章由 supermodehk 於 28-4-2007 12:45 AM 發表
望完呢d相
再望下戶口
都係得個睇字...

唔好咁啦!努力搵錢啦!小弟每年約去兩次日本,公式是:機票+民宿錢=抄股匯賺回來;行程使費=出發前後努力加班賺多d外塊
請問東京那兒會有較多pingu的精品賣呢?
原文章由 pingu 於 28-4-2007 01:05 AM 發表
請問東京那兒會有較多pingu的精品賣呢?

pingu??唔識!:no::no::no:
thx sharing
原文章由 mcdulldull2 於 28-4-2007 01:14 AM 發表

pingu??唔識!:no::no::no:

係唔係黑色o個隻企鵝呀?
大大,小弟響1號會前往日本旅遊時間得6日,預計1號晚大概7點多便抵達東京,所以想請教下可以響邊度買到好嘢?另外請問系咪有地方系賣中古品的玩具?感謝!
原文章由 IamBBQ 於 28-4-2007 10:45 AM 發表
大大,小弟響1號會前往日本旅遊時間得6日,預計1號晚大概7點多便抵達東京,所以想請教下可以響邊度買到好嘢?另外請問系咪有地方系賣中古品的玩具?感謝!

如果晚上七點零鐘到成田,搭個零鐘車出番市區,仲要返酒店處理行李,都起碼九點幾十點,算啦,早d休息,不如第二朝早d起身去築地嘆個靚早算啦!
原文章由 mcdulldull2 於 28-4-2007 12:35 PM 發表

如果晚上七點零鐘到成田,搭個零鐘車出番市區,仲要返酒店處理行李,都起碼九點幾十點,算啦,早d休息,不如第二朝早d起身去築地嘆個靚早算啦!

我都係咁講,如果落機都7點鐘,基本上除了挾公仔真係無地方可行,不過話時話,點解你架機咁夜的,通常都是早機去的喎.
原文章由 hunghung1212 於 28-4-2007 08:34 PM 發表

我都係咁講,如果落機都7點鐘,基本上除了挾公仔真係無地方可行,不過話時話,點解你洩?通常都是早機去的喎.

全日空係有晏晝機架,我舊年坐過,去到成田,再搭京成電鐵,去到上野都差唔多十點!