Toysdaily 玩具日報

[詢問] HOTTOYS MARK6 問題

頭先岩岩見到有位師兄講緊MARK6 所以都想開個POST問個問題

小弟之前買返隻二手MARK6返黎 底褲變左粉紅色都未得閒拎去比人噴,但拎到出黎發覺腳既關節好軟好鬆 其實呢一個情況屬於正常? 係咪放耐左隻隻IM都係一樣? 因為遲玩 後期先追返4隻 3隻係一手所以關節好正常 呢隻第一次買二手 所以想清楚下呢個關節鬆問題有無得解決呢?{:1_206:} PS:有陣時拎出黎罷下POSE玩下 隻腳鬆鬆下啖氣就"銀住銀住" 雖然知道後追實貴 但始終比甘既價錢返黎都想佢好玩D 拜託各位師兄解答{:1_226:} THANKS
關節的問題,可以用貓大的教路, AA膠滴法,的確可解決
關節的問題,可以用貓大的教路, AA膠滴法,的確可解決
phoenix_fai 發表於 21-3-2014 10:12 PM

OK 唔該師兄 之前有開過帖詳細教學嗎? 如果有的話我可以爬一爬帖

回復
1# tiikly
我果隻無乜點扭雙腳膝頭關節己經鬆曬,跟住爆開膝頭發覺收鏍絲個位己自爆

我諗佢同War Machine條腰一樣會自爆,係死症
回復  tiikly
我果隻無乜點扭雙腳膝頭關節己經鬆曬,跟住爆開膝頭發覺收鏍絲個位己自爆
我諗佢同War M ...
eddieyik6660 發表於 22-3-2014 12:31 AM

無咩扭過都甘? 等我仲以為賣比我果個人有無玩得甘嚴重 個膝頭位甘鬆既-_-

搞到我家下都唔知點,不過見到樓上師兄話可以用AA黎整返實佢都想試下 不過未知詳細方法未敢亂試住:(
始終都係覺得BANDAI隻膠(樹脂)最正...:78:
總覺得啲膠係比'笨大'次一級...
無咩扭過都甘? 等我仲以為賣比我果個人有無玩得甘嚴重 個膝頭位甘鬆既-_-

搞到我家下都唔知點,不過見到 ...
tiikly 發表於 22-3-2014 01:57 AM

之前有POST過文的~但此法只適用於球型關節,圖那個是斷件,粘返都好難唔再爛~除非有高手幫你改件,否則都好難整得返喔:oh: