Toysdaily 玩具日報

查看: 8455|回復: 15

[個人收藏] 機戰終於差唔多完夢啦~期待己久的夢幻組合 開封gggg!

太感動~睇住個櫃d機械人愈來愈多,有時個心都會熱血起泥:$ 玩具真係有咁既影響力的
玩具真係可以係一種精神支柱,每日睇一睇都會好精神,雖然仲差好多角色未齊人,但大部份主力同最鍾意都入晒,好有成就感,最好笑係最近屋企要維修鋁窗,個師父入到泥第一句就----
哇~~:shiny: 唔少野wow呢到   :DDD" />  原來d師父都有玩開
好啦  剛6點剛放工唔得閒開  而加就開俾你地睇啦   我都等左呢隻好耐
佢可以話比美所有sr  今次真係出得好正  好有霸氣:D

佢對翼個設計我幾鍾意:71:,不過對翼好似一邊高一邊低,唔知係咪我錯覺{:1_215:}

真三一 +  gggg + 帝王    呢個post我想擺好耐架啦:^

右手三一射線      左手光子力 :*

放馬過來吧!!宇宙怪獸!!絕對唔可以俾你超越地球最後防線!!:*

終於可以擺到呢張相咁樣:$

我心目中機戰一定要有:  超力, ideon , gunbuster ,真三一 ,帝王 , gggg ,hi-nu   雷燈 ,超獸機神  {:1_203:}
GGGG是我在玩ps2的SRW Alpha 3才認識(亦因為SRW Alpha,我跌進玩具機械人的火炕)。。。。。。除了OG機體以外,真三一 +  gggg + 帝王 三件是我在SRW Alpha 3強煲的的戰力。印象最深刻就是每話只能出一次的Goldion Crushier,超熱血!!。。。。。。說回玩具,真三一只買了新世紀;帝皇我有Max (之前手痕買的SR已經放了);GGGG則從來沒買過,SR是最佳選擇了(當年本來對Max版很有興趣,但知道他會自動解體就打消了念頭)。
好鬼正呀, 真係好有滿足感呀見到咁多心愛玩具...............:love:
好壯觀! 但開頭以為好大隻,比番個對比,先知原來又唔係想像咁大.
有無脆弱/易斷???過緊情況??
本來想唔買住,點知睇到呢班友即刻升溫{:2_305:}
回復 5# AR樂

腳有d緊,同埋好似高低翼,基本上冇咩問題:71:
回復 2# gazza1211

反而我唔鍾意max 果隻帝王,我入左新世紀果隻
而另一max果隻gggg我又覺得個size太大隻
樓主對翼好似未整好,..........
師兄既相好熱血:71:
不過腳掌仲可以整到貼地少少
回復 10# kyo353

多謝師兄堤點:64:
回復 9# kyostanley

正極都係高低翼{:1_206:}
回復  kyostanley

正極都係高低翼
aesopa09843 發表於 24-3-2014 01:22 PM

唔係高低, 係應該仲可以展開多一塊翼片
:$ So Many Super Robots !!!:71::shiny:
我心目中機戰一定要有Getter team, Gundam G series, OG robots, ...